Bivši policajac priznao 13 ubistava i gotovo 50 silovanja

Tanjug

utorak, 30. 06. 2020. u 09:35

Бивши полицајац признао 13 убистава и готово 50 силовања

AP Photo

Bivši amrički policajac koji se pretvorio u serijskog zločinca poznatog kao "Golden State Kiler" priznao je 13 ubistava, kao i niz silovanja i upada u domove
Bivši amrički policajac koji se pretvorio u serijskog zločinca poznatog kao "Golden State Kiler" priznao je 13 ubistava, kao i niz silovanja i upada u domove u Kaliforniji 1970-ih i 80-ih godina, prenose američki mediji.


Džozef DeAnđelo (74) priznao je krivicu u okviru sporazuma sa tužiocima koji ga štiti od smrtne kazne, u zamenu za priznanje svih zločina koje je počinio u 11 kalifornijskih okruga.


Prema sporazumu, DeAnđelo je suočen s kaznom doživotnog zatvora bez mogućnosti uslovnog puštanja.


Tužioci su saopštili da su nagodbom želeli da osiguraju da mnogi preživeli, ali i porodice žrtava, svedoci i istražitelji vide rešenje slučaja.


DeAnđelo, obučen u narandžasto zatvorsko odelo, na ročištu je sedeo bezizražajno u invalidskim kolicima.


Osim 13 ubistava i otmica, tužioci su rekli da je poznato da je DeAnđelo počinio gotovo 50 silovanja i više od 120 provala.


AP Photo


Zločinački niz koji je trajao od 1975. do 1986. počeo je kao policajac u dva kalifornijska gradića.


Uhapšen je 2018. godine.


AP Photo


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Zvezda i to CRVENA

30.06.2020. 10:53

Ovu zverinu iako je u invalidskim kolicima treba pustiti u neki brutalan zatvor a zatvorenicima reći šta je radio i pustiti ga njima u ruke.. U zatvorima najviše vole silovatelje.. Nadam se da ćeš trunuti u paklu sotono. Krio se iza značke a ustvari zver