AMERIKA je postala zemlja sa najvećim brojem obolelih od virusa korona na svetu, dok je broj žrtava porastao na 2.500. Jedan užasan snimak iz bolnice u Bruklinu za nešto manje od pola dana postao je gotovo viralan.

Snimak prikazuje medicinsko osoblje na ulici ispred bolnice u Bruklinu, dok viljuškar prevozi tela, a onda ih stavlja u kamion-hladnjaču koji dalje odvozi leševe.

Pročitajte još: Bivši italijanski premijer svojom tvrdnjom šokirao javnost: "Korona virusom je zaraženo i do 12 MILIONA ITALIJANA" (VIDEO)

Sve vreme dok traje snimak, čuje se kako muškarac, autor videa, ponavlja "ovo je stvarno", "prihvatite ovo ozbiljno, ostanite kod kuće", dok se tela odvoze niz ulicu.

- Tačno ovde u Bruklinu, ispred bolnice, ovo je stvarno - rekao je on.
Gradske bolnice u Njujorku postavile su mrtvačnice ispred ustanova kako bi se izborile sa velikim brojem žrtava pandemije koja je teško pogodila čuvenu Veliku jabuku.Na još jednom snimku vide se tela ispred bolnice, koja čekaju da ih utovare u kamione.

Pročitajte još: Bavio se mafijom, drogom, terorizmom, a sada je rukovodilac razmeštanja mrtvačkih sanduka: Nije lako, kao neki policajac sam koji upravlja saobraćajem

Snimci iz Njujorka vrlo brzo su obišli svet i možda najbolje pokazali koliko skupo se u pojedinim državama plaća neozbiljno shvaćena borba protiv virusa korona.