Muškarac iz Rusije osuđen je na devet godina zatvora zbog ubistva blogerke i seksualne radnice u Moskvi, prenosi Dejli mejl.


Maksim Garejev (33), IT stručnjak, izdržavaćekaznu u ruskoj zatvorskoj koloniji, nakon što je u Moskvi priznao da je ubio 24-godišnju Ekaterinu Semočkinu.


Garejev je rekao istražiteljima da je napao devojku nakon što je vređala njegov finansijski položaj, seksualne veštine i ličnost posle plaćenog seksa.


Telo devojke pronađeno je ugurano u kofer u njenom apartmanu u julu prošle godine. Vrat joj je bio prerezan, a na grudima je imala ubodne rane.


Majka devojke, doktorka Olga Semočkina, na sudu je ispričala kako je otišla u ćerkin stan nakon što se nije javila na telefon.


- Videla sam ćerku kako leži u koferu. Veliki crveni kofer bio je nasred sobe, počela sam da vrištim - ispričala je majka.


Garejev, koji ima četiri diplome, tvrdio je da je ubio Ekaterinu nakon što ga je ismevala.


Ekaterina je bila novokvalifikovana doktorka koja je takođe radila kao bjuti blogerka na Instagramu gde je imala 85.000 pratilaca.


Takođe je radila honorarno kao seksualna radnica, kako bi došla do još novca.


Garejev je rekao da mu se ona podsmevala jer nije bio bogat kao drugi muškarci koje je znala, zbog "nedostatka ličnosti" i jer nije uspeo da je zadovolji u krevetu.


- Posle seksa nastavila je da zbija šale na moj račun. Izgubio sam kontrolu i zgrabio nož iz kuhinje. Okrenula se i ubo sam je u vrat. Pokušala je da pobegne u kupatilo i da zatvori vrata, a ja sam je izvukao iz njega. Krv je kapala, a onda je počela da vrišti. Zatvorio sam joj usta i ponovo je ubo u grudi - rekao je mladić.


Nakon toga devojka je, prema njegovim rečima, otrčala u dnevnu sobu i počela da se bori sa njim.


- Bio sam u takvom stanju da nisam osećao bol. Tokom borbe pala je na pod a ja sam je ponovo ubo u grudi. Tad je umrla - ispričao je on.


Roditelji devojke negirali su da je ona radila kao prostitutka.
Garejev je rekao kako mu je žao zbog ubistva i izvinio se njenim roditeljima.


Izvor: Telegraf.rs