Spasilačke ekipe u subotu su u mestu Maden u Elazigu, u Turskoj, iz ruševina koje je prouzrokovao zemljotres izvukle povređeno dete.

U akciji je učestvovao veliki broj pripadnika spasilačkih ekipa, prenose turski mediji. Osim ovog slučaja, ispod ruševina su nakon 14 sati spašene još dve osobe.

Prema podacima Direkcije za upravljanje vanrednim situacijama (AFAD), u zemljotresu je poginula 21 osoba, od kojih 17 u Elazigu i četiri u gradu Malatji, dok ih je povređeno 1.030 - u Elazigu 654, Malatji 226, Šanliurfi 50, Kahramanmarasu 37, Dijarbakiru 32, Adijamanu 25 i Batmanu 6.

U saopštenju AFAD-a navodi se da je nakon prvog zemljotresa na tom području zabeleženo još 12 zemljotresa iznad četiri stepena te 274 manja potresa.

U gradu Elazigu i dalje traje akcija spašavanja ispod ruševina tri zgrade. U akcijama spašavanja u regiji učestvuju ukupno 1.167 spasilaca i 235 vozila.
Epicentar potresa registriran je u 20:55 sati po lokalnom vremenu, u mestu Sivridže, nedaleko od grada Elaziga, u blizini granice sa Sirijom.