Britanski princ Endrju prvi put je, u intervjuu za BBC, odgovarao na pitanja o vezama sa osuđenim pedofilom Džefrijem Epstajnom, u kojem je priznao da je bila greška što je boravio u njegovoj kući.

Princ Endrju već je mesecima pod pritiskom zbog veza sa Epstajnom, 66-godišnjim američkim finansijerom koji je nakon što je optužen za seksualno zlostavljanje maloletnica u dužem periodu izvršio samoubistvo u avgustu u zatvoru u Njujorku.

Godine 2010. princ Endrju je fotografisan kako se šeta sa Epstajnom u parku u Njujorku, dve godine nakon što je osuđen zbog podvođenja maloletnice.

"Mejl on sandej" je objavio fotografije princa u Epstajnovom stanu na Menhetnu koje su nastale otprilike u isto vreme, a tim povodom Endrju je rekao da je o tome mnogo puta razmišljao i da je na kraju zaključio da je to "definitivno bilo pogrešno".

Princ Endrju je izjavio i da se ne seća susreta sa Amerikankom koja ga je optužila za seksualno zlostavljanje u vreme kada je bila maloletna.

"Ne sećam se da sam tu ženu ikad sreo", rekao je treće dete kraljice Elizabete Druge o Virdžiniji Roberts, u intervjuu za BBC2, čiji su pojedini izvodi objavljeni uoči večerašnjeg emitovanja intervjua.

Na ponovljeno pitanje da li se uopšte seća te žene, princ Endru je rekao: "Ne".

On je ipak dodao da svaki dan žali zbog toga što se družio sa Epstajnom i posle njegovog izlaska iz zatvora 2010. gde je služio kaznu zbog podvođenja jedne maloletnice na Floridi.