Bregzit bez sporazuma izaziva i nestašicu toalet papira

Tanjug

četvrtak, 10. 10. 2019. u 11:13

Брегзит без споразума изазива и несташицу тоалет папира

Foto Tanjug / AP

Izlazak Velike Britanije iz EU bez sporazuma mogao bi imati teške posledice po privredu, ali bi izazvao i brojne nestašice, tako i nestašicu toalet papira, o kojoj se već priča u toj zemlji
Izlazak Velike Britanije iz EU bez sporazuma mogao bi imati teške posledice po privredu, ali bi izazvao i brojne nestašice, tako i nestašicu toalet papira, o kojoj se već priča u toj zemlji.

Ukoliko 31.oktobra London istupi iz EU bez dogovora to bi vodilo ka problemima u snabdevanju sa osnovim potrepštinama, pišu britanski mediji.

„Toalet papir bi mogao postati deficitaran“, rekao je portparol proizvođača „Esiti“ britanskom „Dejli mejlu“.

PROČITAJTE JOŠ - Džonson: I dalje sam oprezno optimističan u vezi Bregzita

Ukoliko dođe do usporavanja na granici i povećane kupovini od strane građane zbog straha od nestašice može doći do problema sa isporukom.

„Postoje planovi za osiguravanje snabdevanja, kako bi se određeni rizici ublažili, ali zalihe nisu neograničene“, poručuju proizvođači.

PROČITAJTE JOŠ - Razgovor koji je sahranio pregovore o Bregzitu?

Proizvođač toalet papira obratio se javnosti nakon što je poslanik Džonatan Edvards u parlamentu postavio pitanje da li postoje rezerve toalet papira za slučaj da dođe do Bregzita bez dogovora sa EU.

Nadležni ministar Sajmon Hart rekao je da se radi o "smešnom pitanju", ponovivši da London teži ka sporazumnom razilaženju sa EU, ali da vlada, ako to ne bude moguće, radi na tome da se protok robe omogući u najboljoj meri.

Preteća nestašića toalet papira je samo jedno od mnogobrojnih pitanja sa kojima se suočavaju Britanci pred Bregzit, jer stanovništvo strahuje da bi posledice istupanja iz EU bez dogovora mogao imati negativne posledice po njihov normalan život.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Logic

10.10.2019. 11:40

Naravno. A šta tu nije jasno? Godinama je potreba GB za enormnim kojičinama toga artikla dobro poznata širom sveta.

Grof

10.10.2019. 18:27

Neka brisu prstima, i viljuske im treba oduzeti! Oni napisali bonton hahaha

srecko

11.10.2019. 20:51

@Grof - Pa ima resnje in za tu svakodnevnu potrebu ;Neka predju u ISLAMSKO RESENJE

Gluposti

11.10.2019. 11:36

pa neće im biti uvedene sankcije, a mi smo i pod sankcijama imali sve.