Tramp gradi dinastiju

D. SAVIĆ

subota, 14. 09. 2019. u 10:22

Трамп гради династију

Tramp sa porodicom,AP Photo

Najava kampanje aktuelnog predsednika Amerike koji se bori da ostane stanar Bele kuće. Posedovanje oružja glavna tema u kampanji. Deset demokrata protiv trenutnog predsednika

DOK se zahuktavaju strasti u susret predsedničkim izborima u SAD naredne godine, aktuelni šef Bele kuće, ne samo da namerava da na najprestižnijoj vašingtonskoj adresi provede još četiri godine, već da njegova familija nastavi decenijama da vlada. Dok se svi demokratski kandidati ujedinjuju u nameri da "isele" Trampa iz Bele kuće na izborima 2020, šef kampanje aktuelnog predsednika Bred Parskejl tvrdi da će porodica njujorškog milijardera postati "dinastija koja će trajati decenijama".

Parskejl je ovo izjavio na konvenciji Trampove Republikanske partije u Kaliforniji, gde su razrađivali taktiku kako da od demokrata "preotmu" glasove u zlatnoj državi, koja tradicionalno glasa za "plave". No, Tramp namerava više od toga - da sa naslednicima stvori "novu" Republikansku partiju. Kada su ga novinari pitali da li će se i njegova deca kandidovati u budućnosti, Tramp je rekao:


PROČITAJTE JOŠ: Tramp traži zabranu ukusa za e-cigarete

- Mislim da su oni dinastija. Mislim da su svi oni ljudi izuzetnih sposobnosti - rekao je Tramp.

S obzirom na to da Trampova ćerka Ivanka i njen suprug Džerad Kušner već rade kao savetnici predsednika, da njegovi sinovi Erik i Donald Džunior vode Tramp organizaciju, dok njegova snaha Lara radi kao viši savetnik u tastovoj kampanji, osnovi dinastije već su tu. U nove ambicije Trampov tim uključuje, međutim, i druge.

Šef Trampove kampanje rekao je da je jedan od ciljeva da stvore armiju od dva miliona treniranih volontera da pomognu republikancima da povrate Predstavnički dom, koji su izgubili na izborima 2018. godine. Sam Tramp se usredsredio na jedno od najosetljivijih pitanja u SAD - pravo na posedovanje oružja. Obećao je da će štititi Drugi amandman, kojim se građanima SAD dozvoljava posedovanje oružja. Nije, međutim, propustio da podseti i na jak pritisak demokrata:

- Postoji mogućnost da je ovo samo zavera da vam se oduzme oružje - rekao je on, iako nijedan demokratski kandidat nije predložio da se Amerikancima oduzme oružje, već da se pooštri kontrola.


AP photo

U međuvremenu, 10 vodećih demokratskih kandidata, uključujući troje sa najvišim rejtingom, Džozefa Bajdena, Elizabet Voren i Bernija Sandersa, suočili su se međusobno u žustroj, trećoj po redu debati. Ujedinio ih je, međutim - napad na Trampa. Sanders je Trampa nazvao "najopasnijim predsednikom u istoriji zemlje", a senatorka iz Kalifornije Kamala Haris ga je optužila da pribegava "mržnji i zastrašivanju".

Za to vreme, Hjuston je nadleteo avion sa transparentom na kom su republikanci tvrdili da su demokratski kandidati - socijalisti:

- Socijalizam će ubiti ekonomiju Hjustona. Glasajte za Trampa 2020. - pisalo j na njemu.


PROČITAJTE JOŠ: PRIJATELjSKO ŠPIJUNIRANjE: Izrael optužen da je postavio prislušni uređaj kod Bele kuće

"ZABAVNO JE RADITI SA MNOM"

POSLE iznenadnog odlaska Džona Boltona sa mesta savetnika za nacionalnu bezbednost, Tramp je objavio da ima čak 15 kandidata za ovu poziciju, dodavši da će verovatno tokom iduće nedelje doneti odluku: "To je sjajan posao. Sjajan je, jer je zabavno raditi sa Donaldom Trampom. A znate zašto je lako? Zato što ja donosim sve odluke", rekao je Tramp, dodavši da ga je Bolton "sputavao".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Alex

14.09.2019. 10:58

Svi se nadamo da ćemo mu videti leđa na odlasku iz Bele kuće.Takva samovolja nije do sada viđena.

Aleksa

14.09.2019. 12:01

Imenjače, ja se ne nadam da ćemo mu videti ledja. Imali su Ameri i ugladjenije predsednike pa su nas takvi bombardovalo sa osmehom. To što se ponaša neotesano, ne znači da nije pokrenuo gomilu procesa sa mrtve tačke da se reše. Biće zapamćen kao jedan od najboljih Predsednika Amerike ikada, zapamti šta sam ti rekao. I nemoj toliko da gledaš CNN.