Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да ће његова администрација затражити забрану хиљада арома коришћених у електронским цигаретама као меру борбе против малолетничког коришћења е-цигарета.

Агенција за храну и лекове ће израдити водич за уклањање са тржишта свих арома е-цигарета осим дувана, саопштио је министар здравља Алекс Азар током појављивања са председником и његовом супругом Меланијом Трамп.

Трамп је рекао да пушење постаје такав проблем да жели да упозори родитеље на то шта се дешава, пренео је АП.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Заплена у Рашкој: Одузето 5.470 паклица цигарета

"Људи ће видети шта говоримо и биће много строжији према својој деци", рекао је Трамп.

Меланија Трамп је недавно твитовала о својој забринутости због све веће повезаности деце и пушења електронских цигарета.

AP Photo

Како се наводи, биће потребно неколико недеља да се развију предложене рестрикције ароматичних електронских цигарета, које ће бити представљене јавности пре ступања на снагу.

Трумпови први коментари стижу у тренутку док здравствене власти истражују стотине болести дисања пријављених код људи који користе е-цигарете.

Како преноси Глас Америке, угледно Америчко медицинско удружење позвало је све Американце да избегавају употребу електронских цигарета, за које се сумња да су узрок 450 недавних случајева болести плућа широм земље, укључујуци најмање пет смртних случајева.