Ostavka ministra policije zbog ubistva tinejdžerki

Tanjug

utorak, 30. 07. 2019. u 15:14

Оставка министра полиције због убиства тинејџерки

Policija privodi osumnjičenog Foto Tanjug / AP

Rumunski ministar unutrašnjih poslova Nikolae Moga rekao je danas da podnosi ostavku posle ubistva dve tinejdžerke koja su razbesnela stanovnike te zemlje zbog navodnog nesavesnog postupanja policije
Rumunski ministar unutrašnjih poslova Nikolae Moga rekao je danas da podnosi ostavku posle ubistva dve tinejdžerke koja su razbesnela stanovnike te zemlje zbog navodnog nesavesnog postupanja policije.

Moga je, posle razgovora sa premijerkom Vjorikom Dančilom rekao da se povlači, samo šest dana nakon što je stupio na dužnost, prenosi AP.

On je naveo da na njegov potez treba gledati kao na novi početak za Ministarstvo unutrašnjih poslova.

PROČITAJTE JOŠ - Rumunija: Osumnjičeni priznao ubistvo dve tinejdžerke

Nedavno ubistvo Aleksandre Makesane (15) izazvalo je bes javnosti jer policija nije pravovremeno reagovala na njene telefonske pozive da je kidnapovana.

Policija je imala problema da locira devojku, jer su koristili pogrešnu tehnologiju, a tražila je i nepotrebne naloge za pretres, kada je nakon 19 časova pronašla kuću muškarca koji ju je kidnapovao.

Naknadno je otkriveno da je isti muškarac ubio i 18-godišnju devojku nestalu u aprilu ove godine.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Ivan Zgrozeni

30.07.2019. 21:00

@Antibot - Slabic. Pao samo zbog pritiska javnog mnenja. U Srbiji su ministri debelokosci. Mihajlovicka se slikala ispred zida koji se rusio ne jednom nego tri puta ali ona nikako da padne.