Dvojica američkih turista uhapšeni su pod sumnjom da su učestvovali u ubistvu italijanskog policajca.Mario Ćerćelo Rega, 35, ubijen je nožem u centru Rima u ranim jutarnjim satima u petak.


Policija je identifikovala uhapšene muškarce kao Kristijana Gabrijela Natala Hjorta, 18, i Finegana Li Eldera, 19. Oni su optuženi za teško ubistvo i moraju da se pojave pred sudom narednih dana, piše BBC.


Mladići su navodno bili u području Trasteverea, u blizini Vatikana i pokušavali da kupe drogu.Prema navodima italijanske novinske agencije Ansa, oni su navodno ukrali ruksak od dilera droge koji im je prodao lažni proizvod.Ponudili su da mu ga vrate, ako im plati 100 dolara i da im gram kokaina.


Dok su čekali, Rega i njegov kolega su im se obratili u civilu, jer je policija dobila informaciju o razmeni torbi, izvestila je Ansa.Usledila je svađa, tokom koje je Rega nekoliko puta izboden nožem. Odveden je u bolnicu gde je preminuo od povreda.


Rega je bio u braku samo 43 dana i ove nedelje se vratio sa medenog meseca.Njegova sahrana će se održati u ponedeljak, u istoj crkvi u kojoj se venčao, piše BBC.


Građani ostavljaju cveće na mestu gde je policajac izboden, foto AP