Ponovo uspostavljena smrtna kazna za federalne zatvorenike

25. 07. 2019. u 21:45

Поново успостављена смртна казна за федералне затворенике

Depositphotos

Ministarstvo pravde SAD zakazalo je pogubljenje pet zatvorenika,nakon što je državni tužilac Vilijam Bar objavio da je ponovo uspostavio smrtnu kaznu koju sprovodi federalna vlada
Ministarstvo pravde SAD zakazalo je pogubljenje pet zatvorenika,nakon što je državni tužilac Vilijam Bar objavio da je ponovo uspostavio smrtnu kaznu koju sprovodi federalna vlada.

"Kongres je odobrio smrtnu kaznu putem zakona koji su usvojili predstavnici naroda u oba doma i potpisao predsednik", izjavio je Bar.

Ministarstvo pravde podržava vladavinu prava, a mi dugujemo žrtvama i njihovim porodicama kaznu koju je nametnuo naš pravosudni sistem, dodao je on.

PROČITATJE JOŠ - TRAMP KAO DUTERTE: Oštro protiv dilera droge, među merama i smrtna kazna

Trenutno na smrtnu kaznu čekaju 62 federalna zatvorenika, uključujući Džohara Carnajeva, koji je podmetnuo smrtonosnu bombu na Bostonskom maratonu 2013. godine.

Ministarstvo pravde saopštilo je da je zakazalo pogubljenje pet zatvorenika koji su osuđeni za stravična ubistva i seksualne zločine, prenosi Rojters.

Svih pet kazni će biti izvršeno smrtonosnom injekcijom leka fenobarbitala.

Dastin Li Honken, koji je ubio pet ljudi, biće prvi pogubljen 9. decembra 2019. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Ненад

26.07.2019. 01:15

Прилично неефикасан правосудни систем. Од првостепене пресуде до погубљења прође најмање 15 година а неретко злочинци умру након 20 и више година у затвору и тако избегну да плате за почињене злочине. Могли би много тога да науче од Кинеза. И они и ми.