SPASIOCI TRAGAJU ZA NESTALIMA: Srušila se nedovršena zgrada, najmanje 18 mrtvih (FOTO)

Tanjug

23. 06. 2019. u 09:25

СПАСИОЦИ ТРАГАЈУ ЗА НЕСТАЛИМА: Срушила се недовршена зграда, најмање 18 мртвих (ФОТО)

Foto EPA

Sedmospratna čelična i betonska konstrukcija u priobalskom gradu Sihanukvil, zapadno od glavnog grada Pnom Pean, bila je projekat u kineskom vlasništvu
Broj poginulih u nesreći do koje je došlo kada se srušila nedovršena zgrada u Kambodži popeo se na 18, a za mnogima se još traga, javlja Bi-Bi-Si.

Najmanje 24 osobe su povređene, dok je 36 radnika spaseno, a za još mnogo njih se strahuje da su zarobljeni ispod ruševina, navodi se u saopštenju kancelarije portparola lokalne pokrajine Prea Sihanuk.

Za tri žrtve, dva radnika i prevodioca, potvrđeno je da su kambodžanski državljani.

Sedamospratna čelična i betonska konstrukcija u priobalskom gradu Sihanukvil, zapadno od glavnog grada Pnom Pena, bila je projekat u kineskom vlasništvu, prenosi Rojters.

U pokrajini Prea Sihanuk i njenom najvećem gradu, Sihanukvilu, poslednjih godina došlo je do naglog ulaganja iz Kine, posebno u sektorima kazina, imovine i turizma.


Policija je privela četiri osobe, uključujući vlasnika kineske zgrade, šefa građevinske firme i izvođača radova, na ispitivanje u vezi sa nesrećom, navodi se u saopštenju pokrajine.

Oko 1.000 ljudi doprinelo je spasilačkim naporima koji su uključivali korišćenje testera za sečenje čeličnih greda kako bi se gomile ruševina pomerile sa lokacije.

Građevinski radnici su za AP izjavili da i oni žive u zgradi.

"Trenutak pre nego što se zgrada srušila, počela je da se trese i zatim se obrušila", rekao je Nhor Čandeun novinskoj agenciji. "To se desilo prebrzo da bismo pobegli", dodao je on.

I on i njegova žena su spaseni nakon 12 sati pod ruševinama.

Pokrajinski guverner je izjavio da je oko 50 radnika bilo na licu mesta u trenutku kada se zgrada srušila.

Foto EPA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije