Čavušoglu: Ne želimo da biramo između Rusije i zapada, pogledajte Ukrajinu i vidite kako se završilo

Tanjug

četvrtak, 04. 04. 2019. u 01:00

Чавушоглу: Не желимо да бирамо између Русије и запада, погледајте Украјину и видите како се завршило

Foto Tanjug /Twitter

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu izjavio je kako je Turska spremna da razvije konstruktivne veze, kako sa Rusijom tako i sa zapadnim državama

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu izjavio je danas kako je Turska spremna da razvije konstruktivne veze, kako sa Rusijom tako i sa zapadnim državama.


"Turska je nezavisna i suverena država, i trebalo bi da ima dobre odnose sa svim susedima", rekao je Čavušoglu i naglasio da "Turska ne mora da bira između Rusije i ostalih", preneo je TASS.


PROČITAJTE JOŠ - Majkl Pens: Turska mora da izabere, ili mi ili S-400


On je istakao da Turska ne vidi odnos sa Moskvom kao alternativu odnosima sa drugim državama, i rekao da niko ni zapad ni Rusija ne treba, i ne mogu da ih nateraju na izbor između dve strane.
"To se dogodilo sa Ukrajinom, i pogledajte kako se završilo", rekao je Čavušoglu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

BOGDAN

04.04.2019. 06:23

ZASTO OVAJ TURCIN LAZE KAD CEO SVET ZNA DA JE TURSKA OKUPIRANA ZEMLJA OD STRANE IMPERIJALISTICKE AMERIKE I ENGLESKE.TURCI VISE OD 200 GODINE RADE STO IM ENGLESKI MASONI I JEVREJI NAREDE.SAM ATATURK ZA KOGA TURCI KAZU DA JE OTAC TURSKE DRZAVE I NACIJE JE RADIJO ZA ENGLESKU I PRIPADAO ENGLESKE MASONSKE LOZE.SAM ATATIRK JE JEVREJSKOG POREKLO KAO I SVI OSTALI VLADARI KOJI SU I KOJI VLADAJU TURSKOM.

Robert

19.04.2019. 14:24

@BOGDAN - Pa bolje da su turci pod americkom i eu kontrolom, nego pod diktatorskim rezimom rusije ili kine itd.

Рашо

04.04.2019. 10:26

Од Ататурка на овамо руководство државе народ увлачи у други цивилизацијски контекст којем не припада. То ствара поделу и тешкоће. Такви примери поред Турске су Украјина, Мексико па и ми!