Kopilot popio 10 piva i bocu vina pre leta

Tanjug

petak, 15. 03. 2019. u 21:28

Копилот попио 10 пива и боцу вина пре лета

Depositphotos

Kopilot Er Džapana pao na alko-testu nakon što je veče i jutro pre leta konzimirao veće količine alkohola
Kompanija Nipon Ervejz objavila je danas da je međunarodni let kompanije ANA odložen ranije u toku dana nakon što je alko-test pokazao da je kopilot prešao dozvoljenu granicu alkohola.

Pročitajte još:NOVI INCIDENT „BOINGA 737“: Otkazao motor na nebu iznad Rusije

Kopilot Er Džapana je u sredu uveče kod kuće i u baru popio više od 10 limenki piva od 0,33l i dve čaše belog vina, a bocu crnog vina u četvrtak ujutro pre leta zakazanog za 0:55.

ANA, kojoj pripadaju i Nipon Ervejz i Er Džapan, zabranjuje konzumiranje alkohola 12 sati pre leta.

Kopilota je zamenio drugi pilot, što je dovelo do kašnjenja od 9 minuta leta sa tokijskog aerodroma Haneda u Hong Kong, prenosi japanska agencija Kjodo.

Najnoviji incident dogodio se posle upozorenja Ministarstva za zemljište, infrastrukturu, saobraćaj i turizam upozorilo kompaniji Er Džapan da poboljša kontrole nakon što je utvrđrno da je jedan kopilot avio kompanije prošlog meseca prešao dopuštenu granicu u piću.

Pročitajte još:POSLEDNjE REČI PILOTA: „Brejk, brejk“ zadnje je izgovorio pilot etiopskog boinga 737

Japanska avio industrija pogođena je nizom incidenata u kojima je posada konzumirala alkohol, što je navelo ministarstvo da pozove prevoznike da preispitaju svoja pravila i uvedu obavezne alko-testove za pilote.

"Nismo bili u stanju da sprečimo da se sličan incident dogodi i to shvatamo veoma ozbiljno", saopšteno je iz kompanije ANA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)