Mej: Ako sporazum ne bude usvojen nikada nećemo izaći iz EU

Tanjug

08. 03. 2019. u 20:07

Меј: Ако споразум не буде усвојен никада нећемо изаћи из ЕУ

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej Foto Tanjug

Premijerka Velike Britanije,Tereza Mej, upozorila je poslanike da, ukoliko sporazum o Bregzitu ne bude usvojen, Britanija možda nikada neće izaći iz Evropske Unije
LONDON - Premijerka Velike Britanije,Tereza Mej, upozorila je poslanike da, ukoliko sporazum o Bregzitu ne bude usvojen, Britanija možda nikada neće izaći iz Evropske Unije.

Britanski poslanici su 15. janura glasali protiv predloga sporazuma premijerke Tereze Mej, a novo glasanje očekuje se 12. marta, preneo je AP.

Mejova traži promene sporazuma u poslednjem trenutku, ali Evropska Unija ne želi ponovno otvaranje pregovora sa Britanijom.

PROČITAJTE JOŠ - Tereza Mej: Tramp mi je savetovao da tužim EU

Premijerka je podstakla blok da joj pomogne izvesnim promenama, i rekla da je potreban samo još jedan korak da bi sporazum bio odobren.

Ako parlament odbije sporazum poslanici će glasati o tome da li da traže odlaganje Bregzita.

"Ako idemo tim putem možda uopšte nećemo napustiti Evropsku Uniju", rekla je Mej.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Шатор

08.03.2019. 22:02

Недајте се, само напустите ЕУ. А онда вас да напусте Шкоти и Велшани које сте заједно са Ирцима вијековима угњетавали и искориштавања.

dragan963

09.03.2019. 00:11

Malo su se zaigrali! Prvo su mislili da referendum neće proći! Kad se to ipak desilo onda se igra perfidna igra da se izbegne volja naroda a da se ne raspisuje novi referendum!! Britanija tj Vlada Britanije NIKAD nije ni planirala da dozvoli sprovođenje volje naroda iskazane na referendumu!