Zehofer: Odlazim s mesta lidera stranke, ostajem ministar

Tanjug

12. 11. 2018. u 14:54

Зехофер: Одлазим с места лидера странке, остајем министар

Šef nemačke policije Horst Zehofer AP Photo

Šef nemačke policije Horst Zehofer izjavio je da odlazi sa čela svoje Hrišćansko-socijalne unije (CSU), ali da ostaje ministar unutrašnjih poslova u vladi kancelarke Angele Merkel
BERLIN - Šef nemačke policije Horst Zehofer izjavio je da odlazi sa čela svoje Hrišćansko-socijalne unije (CSU), ali da ostaje ministar unutrašnjih poslova u vladi kancelarke Angele Merkel.

"Ja sam ministar unutrašnjih poslova i nastaviću da vršim tu funkciju", rekao je novinarima Zehofer. Agencija AP napominje da su mediji spekulisali da Zehofer namerava da podnese ostavku na obe funkcije.

O podnošenju ostavke u stranci, Zehofer je naveo da će kasnije ove nedelje objaviti kada će to učiniti.

PROČITAJTE JOŠ - Zehofer: Postignut dogovor o imigraciji, ostajem ministar

Zehofer je ponovo izabran za lidera CSU u decembru prošle godine, međutim posle lošeg rezultata na izborima u Bavarskoj pokrenuto je pitanje njegovog odlaska sa čela stranke.

CSU je predvođen Zehoferom na regionalnim izborima u Bavarskoj prošlog meseca ostvario najgori rezultat od 1950. godine.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je nedavno posle poraza vladajućih demohrišćana u Hesenu, saopštila da se povlači sa mesto lidera stranke i da se neće više kandidovati za političku funkciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije