PREVARA UNUTAR KOMPANIJE: Zaposleni u Tviteru imali pristup izmenama naloga korisnika?

Tanjug

petak, 24. 07. 2020. u 08:22

ПРЕВАРА УНУТАР КОМПАНИЈЕ: Запослени у Твитеру имали приступ изменама налога корисника?

Foto: Depositphotos

DVA bivša radnika Tvitera izjavila su da je u toku ove godine više od hiljadu zaposlenih u ovoj kompaniji i kompanijama sa kojima ona sarađuje imalo pristup internim alatkama koje omogućavaju izmene u podešavanjima korisničkih naloga i prebacivanje kontrole nad njima na druga lica, što će odbranu od optužbi o prošlonedeljnom hakovanju učiniti težom, prenosi Rojters.

Kompanija Tviter i FBI trenutno istražuju propuste koji su hakerima omogućili da kontinuirano objavljuju tvitove sa verifikovanih naloga, kao što je nalog Džoa Bajdena, Bila Gejtsa, Elona Maska i Majka Blumberga.

Tviter je prošle subote saopštio da su počinioci "manipulisali manji broj zaposlenih i koristili njihove strogo poverljive podatke" kako bi se ulogovali radi korišćenja internih alatki i dobili pristup za 45 naloga.

U sredu je iz kompanije rečeno da su hakeri mogli da čitaju direktne poruke sa 36 naloga, ali nisu identifikovali korisnike pogođene ovim incidentom.

Bivši zaposleni u Tviteru, upoznati sa bezbednosnim politikama i praksama ove kompanije, tvrde da je isuviše veliki broj ljudi mogao mogao da učini tako nešto, preko hiljadu njih u toku ove godine, uključujući i one zaposlene u nekim drugim kompanijama sa kojima Tviter sarađuje, kao što je Kognizant (Cognizant).

Iz Tvitera su odbili da daju komentar na ove navode, kao i iz kompanije Kognizant, kako prenosi agencija Rojters.

Tviter je saopštio da je kompanija u potrazi za novim direktorom bezbednosnog sektora, da radi na izgradnji boljih sistema zaštite, kao i na obuci svojih zaposlenih da se odupru manipulacijama koje dolaze izvan kompanije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)