Ni nevolje zbog virusa ga ne sprečavaju da ostane u formi: Kinez istrčao maraton u dnevnoj sobi (VIDEO)

Novosti online

18. 02. 2020. u 12:08

Pan Šancu je u stanu istrčao 66 kilometara za šest sati i 41 minut. Ima aplikaciju s podacima koja to dokazuje, a snimio je i video kako trči oko nameštaja u stanu

Ни невоље због вируса га не спречавају да остане у форми: Кинез истрчао маратон у дневној соби (ВИДЕО)

Foto Printscreen Youtube

Strastveni atletičar iz Kine istrčao je ultramaraton u svom dnevnom boravku dok brojni njegovi sunarodnici, zatvoreni u stanovima zbog koronavirusa, očajnički pokušavaju da ostanu u fizičkoj formi.


Kineska vlada agresivno podstiče ljude na fizičku aktivnost kako bi ojačali imunitet i borili se sa zarazom koja je odnela više od 1.600 života i izazvala globalnu uzbunu.


Većini od 1,4 milijarde Kineza rečeno je da ne izlaze iz domova, a dvorane i fitnes klubovi zatvoreni su. LJudi se zato na društvenim mrežama takmiče u tome koliko bočica vode mogu da podignu umesto bučica, koliko sklekova i trbušnjaka mogu da naprave ili koliko puta uspevaju da se popenju stepenicama.


Pan Šancu s lakoćom bi osvojio nezvaničnu zlatnu medalju pošto je u stanu istrčao 66 kilometara za šest sati i 41 minut. Ima aplikaciju s podacima koja to dokazuje, a snimio je i video kako trči oko nameštaja u stanu.


"U početku malo mi se vrtelo u glavi, ali navikao sam se posle toliko mnogo krugova", rekao je 44-godišnjak iz Hangžoua.


Drugom prilikom istrčao je 30 kilometara u mestu, u svom kupatilu, i to uživo prenosio na internetu. Kaže da time želi da podstakne i druge osuđene da vreme provode u svojim stanovima.


Kineske vlasti pokrenule su kampanju u kojoj njihovi olimpijci demonstriraju stanovništvu kako da ostanu "fit" u "zarobljeništvu" svojih domova. Stolovi, stolice i dovratnici mogu na razne načine da posluže za vežbanje, objašnjava se u vladinu letku. Akcija je namenjena i deci.


Izvor: N1.infoPratite nas i putem iOS i android aplikacije