U zoo vrtu rođene dve malecke pande

Beta

ponedeljak, 02. 09. 2019. u 23:46

У зоо врту рођене две малецке панде

Foto Tanjug-AP

Zoološki vrt u Berlinu saopštio da je majka Meng Meng "u subotu u 18:54" okotila ružičastu bebu pandu veličine šake
Zoološki vrt u Berlinu saopštio je danas da su okoćene dve pande, što je prvi takav slučaj u Nemačkoj. Zoološki vrt je saopštio da je majka Meng Meng "u subotu u 18:54" okotila ružičastu bebu pandu veličine šake.

Pročitajte još: Najstarija panda na svetu proslavila 37. rođendan

"Nežno je stavila malo stvorenje na svoj stomak i počela da ga miluje svojim velikim šapama, toplim dahom i mekim krznom obraza", navode iz Zoo vrta.

Sat kasnije, okotio se blizanac.

Čuvari su prošle nedelje potvrdili da je Meng Meng skotna. U aprilu se parila sa pandom Jao Kingom, a takođe je i veštački osemenjena da bi se povećala verovatnoća.

Meng Meng i Jao King stigli su iz Kine u junu 2017. godine.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

zasto ne prepisete sve?!

03.09.2019. 08:10

Iz postovanja prema Narodnoj Republici Kini?To sa postovanjem nema veze!Vec sa "slobodom stampe i prava na istinu".Ti mladunci,dosli su na svet u zooloskom vrtu u Nemackoj!To nije niti je smelo da dogodi!Jednostavno,te zivotinje nisu sa tog podrucja,nego su u zatocenistvu!Drugo:Moraju da im se obezbede posebne,klimatizovane prostorije...?U prirodi...To radi priroda!Znaci,ovde se steti ekologiji.A sada ono "najhumanije"!?Da dobiju imena "Hong Kong",iz solidarnosti prema..Nemac je gori od kobre!!!

Milorad

03.09.2019. 14:11

@zasto ne prepisete sve?! - Psi , mačke , ribe u akvarijumu itd, su u zatvoru protiv svoje volje.