KAD PENZIONERU DOSADI: Zvao Hitnu pomoć 314 puta, dočekivao ih sa viskijem u rukama

Novosti Online

petak, 19. 10. 2018. u 20:13

КАД ПЕНЗИОНЕРУ ДОСАДИ: Звао Хитну помоћ 314 пута, дочекивао их са вискијем у рукама

Depositphotos

Hitna je Džona Harvija (73) čak 149 puta odvela u bolnicu, međutim čoveku ni jednom nije trebala nikakva medicinska pomoć
JEDAN britanski penzioner dobrog zdravstvenog stanja u pet je godina pozvao Hitnu pomoć ukupno 314 puta i napravio 50.000 funti nepotrebnog troška službi, piše britanski Dejli Mejl.


Hitna je Džona Harvija (73) čak 149 puta odvela u bolnicu, međutim čoveku ni jednom nije trebala nikakva medicinska pomoć. Nakon što je sud čuo da je Harvi išao toliko daleko da je nagovorio i potpune strance da za njega zovu hitnu, osudio ga je na 20 meseci zatvora.

Tužiteljka Helen Randal rekla je sudu da je Harvi, sa osušenom krvi na licu, na ulici prišao dvojici nepoznatih ljudi. Obojica su nazvali Hitnu pomoć jer im se učinilo da je starac ozbiljno bolestan.


Tužiteljka je rekla kako je bolničar Džejms Dejvis stigao na poziv i našao Harvija kako sedi kod kuće na terasi i pijucka viski.

- Dejvis je napravio nekoliko analiza na Harviju i ustanovio da je savršeno zdrav - istakla je.

Osim toga, službe Hitne pomoći ukupno su potrošile 320 sati na dovođenje Harvija u bolnicu. U dosta slučajeva, on bi jednostavno sam išetao od tamo pre nego što je uopšte pregledan.

Kako je Harvi priznao da je prekršio raniju naredbu suda da prestane da bespotrebno zove Hitnu pomoć, sudija Pol Tomas odredio mu je kaznu od 20 meseci zatvora.

- Jednostavno ne razumem zašto se tako ponašate. Ugrožavate društvo. Jedini zaključak koji mogu izvući je da to radite iz čiste zlobe kad popijete - rekao mu je sudac.

- Brojke su zaprepašćujuće. Protraćili ste gotovo 50.000 funti sredstava namenjenih ljudima kojima je pomoć potrebna. Svi smo svesni toga da je potražnja za zdravstvenim uslugama, a vi svojim ponašanjem rizikujete živote drugih ljudi - kazao je sudija.

(24sata.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

ZABA

19.10.2018. 20:32

Ja sam vozac u penziji, vozio sam sanitet. Imali smo mnogo takvih slucajeva. Pozovu, vec doktor zna dijagnozu, dovezemo pacijenta, konstatuje se da nije opasno i pacijent moze kuci u povratku za prevoz se snadje a usput kupi potrepstine i ustedi na prevozu.

Dr Miggyy

20.10.2018. 16:54

Mnogi naši penzioneri hteli bi da kopiraju britanskog penzionera gospodina Džona Harvija, al' ne mogu. Umesto s viskijem naši penzioneri čekaju "hitnu" s pritiskom, srčanim tegobama i bolovima, a još gladni, žedni i mnogo bolesni. Kako će Džon da završi na sudu nije bitno, svako se zadovoljstvo plaća. Od naših penzionera zadovoljstvo je daleko, okružuje ih gladi, jadi, žeđi i beda, penzije otete, male, nevidljive za golo oko. Eto zašto je naš život tako jeftin, a onako skup.