Informišite se i putem Tvitera (FOTO)

V. N.

petak, 19. 06. 2020. u 22:28

Информишите се и путем Твитера (ФОТО)

Ilustracija Foto: Depositphoto

Kako da napravite nalog na jednoj od najpopularnijih društvenih mreža
U MORU društvenih mreža koje su danas dostupne, jedno od vodećih mesta na listi zauzima "Tviter". Ova mreža omogućava korisnicima da čitaju tuđe i postavljaju svoje tvitove, odnosno svoje stavove o različitim aktuelnim temama.

Koliko je "Tviter" danas popularan pokazuje i činjenica da se mnogi državni zvaničnici javnosti najpre obrate posredstvom "Tvitera" pa onda tek onda javnim sredstvima informisanja.

Aplikacija je danas dostupna na svim pametnim telefonima i kompjuterima, a neophodno je samo nekoliko minuta da napravite svoj profil.


KORAK 1

Da biste napravili "Tviter" neophodno je da imate otvorenu mejl adresu na nekom od softvera (gmail,

hotmail, yahoo). Ako već imate mejl adresu neophodno je da u pretraživač ukucate sajt twiter.com, kao i da potom kliknete na sign up.


KORAK 2

Ako ste uradili sve prethodne postupke otvoriće vam se stranica sa malom tabelom gde treba da unesete vaše podatke. Ako su ponuđene opcije na engleskom jeziku u delu full name upišite svoje ime i prezime, u delu username korisničko ime, odnosno onako kako želite da se zovete na "Tviteru", password je šifra koju ćete koristiti prilikom otvaranja naloga i email - vašu mejl adresu.


KORAK 3

Kada ste završili sa unosom svih podataka kliknite na opciju create my account. Zatim će vam se otvoriti prozorčić u kojem treba da unesete slova ili brojeve koje vidite u njemu, a nakon toga samo kliknite na opciju finish.


KORAK 4

Nakon toga otvoriće vam se kreiran nalog na "Tviteru" i možete krenuti sa praćenjem osoba i postavljanjem svojih tvitova. Sve one profile koje zapratite posredstvom opcije follow, njihovi tvitovi će vam se pojavljivati na početnoj strani. Tvitovi koje budete pisali moraju biti kraće sadržine, a ako prekoračite dozvoljeni broj karaktera tvit morate podeliti na dva dela.


KORAK 5

Tviter-aplikaciju možete preuzeti i iz google play ili appstory prodavnice za mobilne telefone. Neophodno je da samo u pretraživač ukucate "Tviter" i server će vam ponuditi najbolje dizajniranu besplatnu aplikaciju. Kada je preuzmete potrebno je da ukucate sve podatke redom koje smo naveli u prethodnim koracima i aplikacija će biti dostupna i na vašem telefonu.


Komentari (1)

Kalesu

19.06.2020. 23:39

Iako su dobar izbor za komunikaciju s poznanicima i rodbinom, kao i za pronalaženje starih prijatelja, društvene mreže nikako nisu dobar izvor informacija, kojima bi bezuslovno verovali. Može se napisati i postaviti svašta, a istinitost neke objave je uvek upitna, jer se kontrola svodi na - samocenzuru. Znam čoveka, koji se već više puta izblamirao na taj način: izleteo s nekom "ekskluzivom", a na pitanje o poreklu te nebuloze odgovorio: pa, pročitao na Fejsbuku!