Ponovo problemi: Windows 10 korisnici ugroženi novim ažuriranjem

NovostiOnline

29. 03. 2020. u 23:33

Поново проблеми: Windows 10 корисници угрожени новим ажурирањем

Free image Pixabay

Microsoft je po ko zna koji put upozorio Windows 10 korisnike na probleme nastale najnovijim ažuriranjem

Microsoft je po ko zna koji put upozorio Windows 10 korisnike na probleme nastale najnovijim ažuriranjem.


Naime, radi se o tome da je kompanija objavila da veliko ažuriranje "March 2020" i update koji je trebalo da popravi probleme sa antivirus programima, imaju ozbiljne posledice.


Ovo ažuriranje utiče na Windows 10 i Windows Server tako što aplikacije i softver sprečava da se povežu na internet, što se, na primer, dešava kada je uređaj povezan na VPN, ali i u drugim okolnostima.


Među aplikacije koje su pogođene ovim problemom spadaju Microsoft Teams, Microsoft Office, Office365, Outlook, Internet Explorer 11, i nekek verzije Microsoft Edge-a


Sigurnosna ažuriranja za Windows defender stvaraju dodatne probleme, pa eksperti očekuju slične komplikacije i narednih nedelja, dok bi postojeći propusti, poručuju iz kompanije, trebalo da budu rešeni početkom aprila, piše PC Press.


(B92.net)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Kiki

31.03.2020. 14:05

Oni ne razmisljaju da testiraju da poprave propuste pre azuriranja zato sam presao na Linux ne moram da se zezam sa Windows

Bojan

01.04.2020. 10:21

Kod mene se nista ne desava, odnosno za sve ove update-ove nikad nisam nista primetio. A, ekstremno sam zahtevan korisnik, od virtuelnih masina (vmwar), radi mi po desetak sistema u isto vreme, svi moguci serveri, uvek mi radi visual studio 2008, 2010, 2019, openvpn server, sftp, iis, apache, mysql server... Nikad nista nisam primetio.