Fejsbuk objasnio zašto su korisnici širom sveta imali probleme pri pristupu mrežama

Novosti Online

četvrtak, 04. 07. 2019. u 10:14

Фејсбук објаснио зашто су корисници широм света имали проблеме при приступу мрежама

Foto: Tanjug/AP

Problemi su počeli u sredu popodne po srednjeevropskom vremenu, a otklonjeni su tek tokom noći
Fejsbuk, Instagram i Vocap satima su juče imali velikih problema širom sveta. Problemi su počeli u sredu popodne po srednjeevropskom vremenu, a otklonjeni su tek tokom noći.

"Ranije danas neki ljudi i kompanije su imali problema sa učitavanjem ili slanjem slika, videozapisa i drugih datoteka na našim aplikacijama", izjavio je portparol Fejsbuka za „Si-En-En biznis“. „Problem je sada rešen", dodao je.

„Tokom jedne od naših rutinskih operacija održavanja pojavio se problem koji nekim ljudima otežava aploud ili slanje fotografija i videozapisa", izjavio je predstavnik kompanije, a prenosi „Indeks“.

PROČITAJTE JOŠ -
''Fejsbuk'' kažnjen sa dva miliona evra zbog govora mržnje

Iako se svim mrežama moglo pristupiti, nisu se mogle učitati slike. Konkretno, na Fejsbuku se nije učitavao velik procenat slika i videa, a poteškoće su se javljale i pri objavi novog sadržaja. Slično je i na Instagramu, dok je kod Vocapa bilo otežano slanje i primanje datoteka, bilo da se radi o slikama, videima ili nečem trećem.

Uveče su se problemi javili i na Tviteru. Tamo su problem bile poruke i notifikacije.

Fejsbuk se još ranije oglasio putem svoje stranice na Tviteru. Rekli su kako su svesni da neki korisnici imaju problema sa slanjem slika, videa i drugih datoteka, izvinili se i kazali kako rade na otklanjanju problema. Ali nisu otkrili u čemu je problem niti su ga do kasnih noćnih sati rešili.Prema stranici "Daundetektor“ vidljivo je da su u 22 sata problemi i dalje bili prisutni širom sveta, faktički ništa manji nego pre nekoliko sati.

Što se Fejsbuka tiče, najgore je bilo na zapadu Evrope.

Za razliku od Fejsbuka, Instagram je imao najviše problema u SAD. Ali problemi su bili veliki i širom Evrope.

Što se Vocapa tiče, najveći problemi na zapadu Europe su bili nešto posle 22 sata.

Ovo je drugi veliki pad Fejsbuka ove godine. U martu je pad trajao gotovo 24 sata, a problemi su bili prisutni u celom sveru.

Probleme su tada, baš kao i danas, imali i Instagram i Vocap.

(SPUTNjIK)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije