Virus zaobišao Vukosavlje: Samo jedna osoba zaražena

NovostiOnline/V.B.

četvrtak, 28. 05. 2020. u 18:33

Вирус зaoбишao Вукoсaвљe: Само једна особа заражена

Foto Vid Blagojević

Opština Vukosavlje je na svom područuju imala povoljnu epidemiološku situaciju kada je u pitanju zaraza stanovništva korona virusom. Samo jedna starija ženska osoba bila je zražena u dobojskoj bolnici u protekla dva meseca zaključeno je na današnjoj 36 sednici Skupštine opštine Vukosavlje.

U cilju stvaranja takve situacije održano je 30 sednica opštinskog Štaba za vanredne situacije.

-Preduzeli smo sve mere koje smo dobijali od Instituta za zdravstvo RS i Ministsrstva zadravalja a i naš krizni štab je reagovao na sve potecijalne opasnosti i na taj način održavao život koliko toliku u normali. Rezultat našeg angažovanja je i podatak da je samo jedna starija baka imala koronu i to se zarazila u dobojskoj bolnici kada se lečila od neke druge bolesti. – naglasio je Borislav Rakić načelnik opštine i komandant štaba za vanredne situacije u Vukosavlju.

Na sednici je usvojena i odluka o izvršenju Budžeta opštine za 2019. godinu, u iznosu od 2 miliona 754 hiljada maraka.

Prema toj odluci, prihodi su bili veći za 433 hiljade marka u odnosu na rashode, a ostvaren je i suficit od 27 hiljada maraka. Na sednici je konstatovano da je trošenje u opštinskoj kasi bilo u skladu sa planom i Zakonom o budžetskom poslovanju.