Ministarka RS pojasnila: Evo kako građani Srpske mogu koristiti turističke vaučere

Novosti Online / R.S.

četvrtak, 28. 05. 2020. u 23:07

Министарка РС појаснила: Ево како грађани Српске могу користити туристичке ваучере

Foto D. Pozderović

Vlada RS donela je danas uredbu kojom se definiše kako građani Republike Srpske mogu koristiti turističke vaučere
Vlada RS donela je danas uredbu kojom se definiše kako građani Republike Srpske mogu koristiti turističke vaučere. Vrednost vaučera je 100 KM i predstavlja maksimalni iznos sredstava, koja korisnik vaučera može jednom u toku 2020. godine koristiti za plaćanje usluge smeštaja (noćenje sa doručkom), bez obzira na vrednost izvršene usluge smeštaja.

Ministarka trgovine i turizma RS Suzana Gašić pojasnila je da sada sledi prvi korak - raspisivanje javnog poziva kako bi se privredni subjekti, koji budu zainteresovani za saradnju na ovom projektu, mogli prijaviti.

-To su oni koji pružaju usluge smeštaja i turističke agencije, preko kojih će se moći ugovarati aražmani - istakla je Gašić.

Spisak će zatim biti objavljen na stranici Vlade RS i građani će znati kod koga mogu da rezervišu smeštaj.

-Pravo na korištenje vaučera ima svaki punoljetni građanin sa prebivalištem u RS. Građani će moći da se prijave za korištenje pomoću aplikacija. Preduslov će biti da su prethodno već rezervisali smeštaj na teritoriji RS - rekla je Gašić.

Ona je istakla da je cilj pomoći privredi i turizmu RS, ali i da se osvijeste građani da bar dio odmora provedu u RS.

Ugostitelj je dužan da usluge smeštaja (noćenje sa doručkom) pruži korisniku vaučera lično, u ugostiteljskom objektu za koji je izdata potvrda o rezervaciji i koji posluje van mesta prebivališta korisnika vaučera.

Pročitajte još: Punoletnim građanima vaučeri od 100 KM za odmor u Srpskoj

Vaučer može koristiti samo osoba na čije ime vaučer glasi, a ugostitelj, odnosno turistička agencija, naplaćuje korisniku uslugu umanjenu za vrednost vaučera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije