Пунолетним грађанима ваучери од 100 КМ за одмор у Српској

С. МИШЉЕНОВИЋ

18. 05. 2020. у 09:50

Пунолетним грађанима ваучери од 100 КМ за одмор у Српској

Бања Врућица Теслић Фото ТОРС

Влада РС спрема грант од пет милиона марака као меру помоћи туризму
НАРЕДНИХ дана у институцијама РС биће креиран програм на основу којег ће пунолетним грађанима бити дељени ваучери у износу од 100 КМ, а које ће моћи да троше на туристичким дестинацијама у Српској. Укупан грант за поделу ваучера биће око пет милиона марака, потврдили су "Новостима" у институцијама РС.

Жељка Цвијановић, председница РС, каже да ће овај програм бити реализован уз подршку једног од фондова из којих ће бити саниране негативне последице епидемије вируса корона.

Она је истакла да је то договорено на основу сугестија Привредне коморе РС и оних који раде у области хотелијерства и туризма.

- Тај програм ће омогућити нашим људима да доживе своју Републику Српску на другачији начин и обиђу многа места за која су чули, али су увек желели да иду негде другде јер је то ваљда у људској природи. Биће то стимулативно за хотелијерство, туризам у целини и за грађане. Креиране су контуре тог програма, следи састанак са људима из тог сектора како бисмо коначно дефинисали мере које ће бити спровођене током целе године - нагласила је Цвијановићева.

Горан Рачић, председник Подручне привредне коморе Бањалука, изјавио је да је Влади предложен план помоћи туризму.

- Наш предлог је да држава емитује пет милиона КМ ваучера и да додели свим пунолетним грађаним 100 КМ да би они могли да та средства потроше у туристичким капацитетима Српске. Ако желите да путујете у неку другу земљу, мораћете да платите тестове за вирус корона, а овде би могли да уживате у лепотама РС - мишљења је Рачић.


Рафтинг на Врбасу Фото Рафтинг клуб Врбас

ПОТРОШЊА

СРПСКА каже да су пратили искуства Србије и њихове резултате.

- Пунолетни грађани који добију 100 КМ за смештај у неким од наших хотела или одмаралишта, требало би да у њима минимално проведу четири ноћења. Тако би на пет милиона које би дала држава сигурно дошло до додатне потрошње од 35 до 40 милиона КМ што би било значајно за туристичку грану - рекао је Горан Рачић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Darko Mitrovic

18.05.2020. 10:18

Uslov za tih 100km jeste da rezervisete minimalno 4 dana gde vec zelite. Onda dobijete 100km.Tako da tih 100km mnogo ce da znaci jer vam pre toga treba 1000km. Koji su to lopovi to nema nigdje na svijetu!!! Strasno

Nikola

18.05.2020. 10:32

E moj Dodiku, opet preko grbače seljaka i sirotinje. Onaj koji drži stoku, radi zemlju ili ima puno dece da prehranjuje, taj nema vremena za putovanja!