Bilans u Srpskoj: Preminula tri pacijenta, sedam novozaraženih

Novosti Online / O. M.

utorak, 26. 05. 2020. u 12:40

Биланс у Српској: Преминула три пацијента, седам новозаражених

Foto: D. Pozderović

U Republici Srpskoj minulog dana preminula su tri muškarca, koji su bili pozitivni na virus korona, što je ukupno 107 umrlih
U Republici Srpskoj minulog dana preminula su tri muškarca, koji su bili pozitivni na virus korona, što je ukupno 107 umrlih.


- Radi se o tri osobe, starije životne dobi, iz Banjaluke, Kozarske Dubice i Kneževa koji su imali više hroničnih udruženih oboljenja - saopštio je Institut za javno zdravstvo RS.


U poslednja 24 sata testirano je 213 laboratorijskih uzorka, a virus korona je potvrđeno kod sedam osoba, četiri muškarca i tri žene. Njih četvoro je iz Banjaluke, dvoje je iz Kotor Varoša i jedno iz Novog Grada. Ukupno je zaražena 1.371 osoba, dok se njih 791 oporavilo.


- Ukupan broj hospitalizovanih osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo virusa korona u Republici Srpskoj je 140, na Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 53, a u opštim bolnicama 87 pacijenata. Na Odjeljenu KOVID 19 nalaze se 24 pacijenta sa težom kliničkom slikom, dok je u izolaciji pet pacijenata - navodi se u saopštenju.


Pročitajte još: Petoro Modričana izgubilo bitku sa virusom korona


U objektima za izolaciju nalaze se 142 pozitivne osobe, bez simptoma ili sa blagom kliničkom slikom. Pod zdrasvtvenim nadzorom trenutno je 2.769 osoba, a nadzor je završen kod 32.179 osoba.