Ugovor o izgradnji novog graničnog prelaza Svilaj, koji bi trebalo da bude završen u narednih 300 dana i čija ukupna vrednost iznosi 18.713.999 KM, potpisan je danas, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Kako se navodi u saopštenju, ugovor je potpisan između UIO BIH i konzorcijuma "Niskogradnja" Laktaši, "Alfa term" Mostar i "Tehton" Banjaluka.


Dalje navode da u narednom periodu očekuju potpisivanje i ugovora o vršenju nadzora nad izvođenjem radova na izgradnji graničnog prelaza Svilaj, a odabrani vršilac nadzora je 

Design & QC d.o.o. Sarajevo.


Dodaje se da je kompleks novog graničnog prelaza Svilaj lociran na severnoj granici BiH sa Hrvatskom, a planiran je na površini od 103.000 metara kvadratnih.


Na novom graničnom prelazu biće posebno odvojen putnički od teretnog saobraćaja, imaće četiri trake na ulazu u BiH i tri trake na izlazu iz BiH.


-U okviru novog graničnog prelaza biće sagrađeni objekti za smeštaj službenika UIO, Granične policije BiH i inspekcijskih službi, te objekat za smeštaj špeditera i banke. Prelaz će imati i zaseban energetski blok, poseban objekat za detaljan pregled vozila, kolske vage i veliku nadstrešnicu, poručuju iz UIO BiH.