Pošto se Palmer obrušio na njega, Dodik mu odgovorio: Srbi su navikli na batine, nas to više ne boli

Novosti Online

22. 02. 2020. u 16:47

Пошто се Палмер обрушио на њега, Додик му одговорио: Срби су навикли на батине, нас то више не боли
Milorad Dodik izjavio je da je reakcija zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Metju Palmera odraz kontinuiteta američke politike u BiH
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je reakcija zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Metju Palmera odraz kontinuiteta američke politike u BiH da pretnjama Srbima i otvorenom podrškom Bošnjacima misli da može da reši problem u BiH.

"Od potpisivanja Dejtonskog sporazuma do danas kažnjeno je, smenjeno, utamničeno i disciplinovano više stotina Srba, i kao što vidite problem nije nestao. Nisu nestali ni Srbi ni Republika Srpska, kako su neki priželjkivali, niti je nestala naša potreba da živimo kao sav normalan svet - rekao je Dodik agencija Srni upitan da prokomentariše pretnje Palmera zvaničnicima RS.

On je naglasio da je BiH zarobljena od strane maksimalističkih i destruktivnih zahteva bošnjačkih političara, koje nekritički podržavaju i međunarodni predstavnici.

"Umesto da su energiju i volju utrošili za traženje rešenja za sve, a ne samo za Bošnjake, službenici američke administracije su 25 godina pretili Srbima i zastrašivali ih, bez obzira kojoj političkoj garnituri su pripadali. Srbi u Republici Srpskoj su navikli na batine i njih to više ne boli, dobro bi bilo da to shvate svi i promene pristup problemu. Mi ne tražimo ništa što nam ne pripada po Dejtonskom sporazumu i ne želimo ništa što je na štetu drugih u BiH", istakao je Dodik, prenosi RTRS.

On je rekao da će Republika Srpska nastaviti da se u miru, svim pravnim i političkim sredstvima, bori za svoja Ustavom zagarantovana prava, bez obzira šta o tome govore pojedini međunarodni zvaničnici.

"Pozivamo ih još jednom da napuste slepu podršku bošnjačkim političkim ciljevima, da se okanu pretnji i zastrašivanja, da konačno zauzmu objektivan pristup i suoče se sa dubinom problema u BiH, kome su, svesno ili nesvesno, i sami kumovali. I da ozbiljno shvate da mi odavde nećemo otići, niti ćemo kome dati svoj grunt", poručio je srpski član Predsedništva BiH.

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Metju Palmer izjavio je da srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik predstavlja pretnju koju treba shvatiti veoma ozbiljno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Bane kan

22.02.2020. 18:00

Prvo poruka Dodiku, nikad ne treba zanemarivati americke ambasadore i njihove pretnje. Drugo, cestitam mu na mudroj politici i odlicnom vodjenju svog naroda. Znam da ga takozvani bosnjaci mrze i zele mu sve najgore i da bi voleli nekog izdajicu da vodi srbe, ali to se nece desiti. Dobra vest je da je Rusija trenutno jaka i da su srbi sad mnogo zasticeniji nego sto zapad misli. Dodik treba cesce na put u Rusiju bez obzira na zapadne komentare. Zapad mu sigurno nece pomoci.

Р.Српска

22.02.2020. 18:12

Ови амери се у све петљају. Срби бране своје а ви гледајте своја посла (унутар) уса територије

РОБИА

22.02.2020. 18:40

Браво ! Те америчке усиане главе....шта мисле више.....доста их ие. То Додо !

Simon

22.02.2020. 18:52

Evo najnovije otkrice francuskog novinara kako fondacija Soros financira sudce Evropskog suda za ljudska prava ,pa tako i suce Ustavnog suda u Bosni i onda ti zapadni i americki politicari vrse presiju,da se odluke Ustavnog suda moraju postivati,a tamo sjede unapred potkupljeni sudci od Sorosa I sad ti izadji iz vrzinog kola.Svugde oko nas belosvetski banditi,zato Dodik ne daj se.

TMUJO

23.02.2020. 01:30

Samo tako diplomatski i pristojno. Rade nam o glavi Vatikan i zapadne službe, a baščaršijske poturice su samo njihovo oruđe. Nema odstupanja ni milimetar, Alaha mi.