POLICIJA je banula u četvrtak posle podne u Osnovnu školu "Nikola Tesla" u Derventi, po njenoj prijavi da se između dva učenika, osmaka, dogodilo vršnjačko nasilje, i da je potom roditelj jednog učenika fizički napao drugog sa kojim se sukobio njegov sin. Jedan od sukobljenih učenika završio je na pregledima u dobojskoj bolnici, drugi u derventskom Domu zdravlja, nezvanično, zasada, bez težih telesnih povreda.

Iz Policijske uprave Doboj saopštili su da je dalji fizički napad sprečio prosvetni radnik.

- O svim detaljima je upoznat dežurni tužilac za maloletna lica Okružnog javnog tužilaštva Doboj, pod čijim nadzorom će se preduzimati dalje mere i radnje - potvrdila je Dragana Kerkez, portparolka PU Doboj, dodavši da je o svemu obavešten i Centar za socijalni rad.

Vinko Đurić prigovara da su se njegov i sin Slaviše Đuraša potukli u školi i da je nastavnica zvala samo jednog roditelja nakon što je tuča završena, i to Đuraša.

- Došao sam i ja u školu. Na snimku kamera se vidi da je Đuraš udario mog sina u zid i da je nastavio da ga udara nogama. Odvezao sam dete u Hitnu pomoć, a jutros smo slikali i kičmu da ustanovimo da nema težih povreda - izjavio je Đurić.

Pročitajte još - FIZIČKI OKRŠAJ: Profesor u srednjoj školi pretukao učenika na času

Slaviša Đuraš, otac 13-godišnjaka koji je završio u dobojskoj bolnici, kaže da je u školu pozvan iz potrebe da odvede dete u bolnicu. Bio je u šoku kada ga je zgrčenog našao u školi. Pogotovo nakon saznanja da je zadobio udarac nogom u genitalije i za mogućnost operacije i posledica. Međutim, on tvrdi da, sem što ga je odgurnuo na zid, dečaka nije pretukao i da su sve snimile nadzorne kamere.


Slaviša Đuraš


- Bila je to moja burna reakcija u afektu, roditelja čije dete zbog teškog udarca i bolova nije moglo da hoda. Ali, nisam ga pretukao. Sina sam po preporuci lekara odvezao u dobojsku bolnicu. U iščekivanju detaljnih nalaza i reakcija, on je sada kod kuće pod posebnom terapijom i mirovanjem, tako da, do daljeg, neće pohađati nastavu - kaže, za "Novosti", Đuraš.

On ističe da je ogorčen nekim izveštajima na društvenim mrežama u nameri da se slučaj gurne u političke vode.

- Tendenciozno je da se apostrofira da sam ja odbornik SNSD u SO. Kao što bi bilo, recimo, da je istaknuto da sam ja "sin poginulog borca", jer, ja sam se u školi našao i tako reagovao kao otac povređenog deteta - ističe Đuraš.

On je, kao "sin poginulog borca", očito aludirao na to da je zloglasna Azra Bašić 1992. zaklala njegovog zarobljenog oca, po kojem je njegov udareni sin i dobio ime.

Za nezvanična saznanja našeg lista i optužbe da je njegov sin, navodno, primoravao dečaka sa kojim se sukobio da "poljubi jednu devojčicu", Đuraš kategorički tvrdi da je sve suprotno i da za to ima svedoke.