Predsednik NSRS na sastanku sa ambasadorom Rusije: Konačno završiti formiranje vlasti na nivou BiH

R. S.

02. 09. 2019. u 13:53

Председник НСРС на састанку са амбасадором Русије: Коначно завршити формирање власти на нивоу БиХ
Nedeljko Čubrilović istakao da RS i dalje insistira da se primene rezultati prošlogodišnjih opštih izbora i da se, konačno, završi formiranje vlasti na nivou zajedničkih organa

PREDSEDNIK Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim o unapređenju saradnje i aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

Čubrilović je istakao da Republika Srpska i dalje insistira da se primene rezultati prošlogodišnjih opštih izbora i da se, konačno, završi formiranje vlasti na nivou zajedničkih organa u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte još: SEDNICA SDS-a: Vodićemo agresivniju politiku

- Ne postoji nijedan razuman razlog da se ne formira novi Savet ministara BiH koji bi trebalo da odražava volju građana, a to znači da vlast treba da formiraju stranke koje su pobedile u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH. Jedno od osnovnih načela demokratije je da predstavnici konstitutivnih naroda koji su dobili najviše glasova, formiraju i vrše vlast jer je to smisao održavanja izbora – istakao je Čubrilović.

Predsednik skupštine Srpske Čubrilović i ambasador Ivancov konstatovali su da postoji veoma dobra međuregionalna saradnja između Republike Srpske i ruskih oblasti, posebno izdvajajući saradnju sa Gubernijom Sankt Peterburgom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije