U obilazak prirodnih lepota na dva točka

D. L.

12. 06. 2019. u 15:51

У обилазак природних лепота на два точка

Foto Miroslav Filipović

Reč je o izazovnoj turističko-sportskoj međunarodnoj biciklističkoj manifestaciji , koja će biti uvrštena u turističku ponudu Banjaluke

UZ podršku Grada Banje Luke, Udruženje građana “Centar za bolji kvalitet života”, realizovaće od 13. do 16. juna projekat pod nazivom „B-HARD Ultra race&brevet“. Reč je o izazovnoj turističko-sportskoj međunarodnoj biciklističkoj manifestaciji čiji je glavni zadatak promocija biciklističke rute u dužini od 1.036 km, koja će biti uvrštena u turističku ponudu Banjaluke i služiti za upoznavanje prirodnih i istorijskih znamenitosti RS i BiH, ali i promociju bicikla kao ekološkog i zdravog načina putovanja. Ovo je prvi put da se ovaj tip vožnje organizuje na tako visokom nivou, sa jasno određenim ciljem promocije i kreiranja turističke ponude, a uz aktivnu podršku svih turističkih organizacija i zajednica na ruti. Manifestacija takođe sadrži i jednodnevnu vožnju od 258 km, kao i prvu organizovanu grupnu vožnju pripadnica lepšeg pola u široj regiji, u dužini od 80 km – kažu u Odelenju za kulturu, turizam i socijalnzu politiku.

Pročitajte još: Zmajići tržili i pronašli blago

U okviru “B-HARD”-a, učesnici imaju na raspolaganju samo 75 časova da izvezu rutu dužu od 1.000 kilometara, ali u okviru turističke ponude ista ruta će biti vožena sedam ili 10 dana, sa ili bez aktivne pratnje i podrške na putu. Takođe, “Centar za bolji kvalitet života” će u okviru projekta kreirati niz kraćih ruta i organizovanih vožnji, na distancama od 50 do 300 kilometara, kroz banjalučku i okolne regije.

Početak manifestacije “B-HARD” je planiran u četvrtak 13. juna, u 7.00 časova iz Parka Petar Kočić, a završna ceremonija 16. juna u većnici Banskog dvora.

Više podataka o projektu i ruti možete pronaći na zvaničnom veb sajtu http://www.bhardultrarace.com.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije