Vladimir Kovačević izabran za novinara godine

O. M.

16. 05. 2019. u 21:35

Vladimir Kovačević, novinar BN televizije i urednik portala Gerila, dobitnik je "Godišnje nagrade" Kluba novinara Banjaluka

Владимир Ковачевић изабран за новинара године

Vladimir Kovačević (levo); Foto: O.Matavulj

Vladimir Kovačević, novinar BN televizije i urednik portala Gerila, dobitnik je "Godišnje nagrade" Kluba novinara Banjaluka.Za novinara godine Kovačević je izabran jednoglasnom odlukom žirija.


U Klubu novinara Banjaluka navode da se Kovačević kao dugogodišnji novinar, koji je javnosti prepoznatljiv po istraživačkim i kritičkim tekstovima i tv prilozima, i u prethodnim godinama nalazio u najužem izboru za nagradu.

- Kao posledica njegovog rada u prethodnom periodu, naše priznanje preduhitrio je brutalan napad onih koji su u Vladimiru Kovačeviću prepoznali metu, krivca, prijetnju koju treba ućutkati, ukloniti, eliminisati. Napad na Kovačevića bio je napad na novinare, pokušaj ubistva Kovačevića pokušaj je ubistva i novinarstva kakvo je očigledno nepoželjno u društvu ispunjenom nasiljem, bezakonjem, haosom. No, odgovor Vladimira Kovačevića koji se nije uplašio, ustuknuo, zaćutao, pobegao, već nastavio da izveštava i istražuje sa istom, ako ne i većom odlučnošću, entuzijazmom, odgovornošću, je odgovor kakav i mi želimo da pošaljemo. Ne možete nas sprečiti da radimo svoj posao, tražimo istinu, branimo prava i slobode, čuvamo javni interes - saopštio je Klub novinara Banjaluka.

Kovačević je brutalno napadnut 26. avgusta prošle godine. Za pokušaj ubistva optuženi su Marko Čolić, kome je suđenje u toku, i Nedeljko Dukić koji se nalazi u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije