KRALA I PRILOGE VERNIKA: Izigravala pobožnu osobu, htela da opelješi gradsku crkvu, pa pala u ruke policiji

N. ĐURIĆ

sreda, 06. 02. 2019. u 20:18

КРАЛА И ПРИЛОГЕ ВЕРНИКА: Изигравала побожну особу, хтела да опељеши градску цркву, па пала у руке полицији

Lisice joj stavili zvornički inspektori

Uz prizivanje Boga u pomoć, redovno bi se krstila i potom bi prilozi vernika, sa oltara i ikona, nestajali pod njenim "dugim prstima", naveo je izvor "Novosti"

PRNjAVORČANKA Vesna G. (35) naći će se pred bijeljinskim okružnim tužilaštvom pod sumnjom da je na području Zvornika i Šekovića počinila više krivičnih dela teške krađe, tačnije krađe novca iz pravoslavnih hramova! U izveštaju Policijske uprave Zvornik ona se tereti i za krivično delo prevare u jednom zvorničkom ugostiteljskom objektu, a kako saznajemo, za petama joj je i policija iz FBiH.

Izvor "Novosti" upućen u istragu navodi da je osumnjičena u serijskim pustošenjima pravoslavnih crkava izigravala veoma pobožnu osobu.

- Uz prizivanje Boga u pomoć, redovno bi se krstila i potom bi prilozi vernika, sa oltara i ikona, nestajali pod njenim "dugim prstima". Uz redovno "Pomozi Bože", a da ga nimalo nije ni poštovala, niti ga se bojala, govori i činjenica da je u jednoj crkvi u okolini Zvornika čak posegnula i za zaključanom kutijom, sa neutvrđenim iznosom novca. Ne zna se još tačno koliko je para zagrabila u crkvi u Šekovićima - kaže naš izvor.

Pročitajte još - Nova krađa u lozničkoj crkvi

"Pobožna Vesna" je, ipak, dolijala u pokušaju da opelješi i gradsku crkvu u Zvorniku.

Ilustracija, foto Tanjug

Pre nego što će dospeti u ruke policije, Prnjavorčanka je ojadila i jedan zvornički ugostiteljski objekat.

- Tu je čak sedam dana koristila kompletne usluge, od smeštaja do jela i pića. Mada je na recepciji ostavila kopiju pasoša, jednostavno je nestala u nepoznatom pravcu ne plativši ni marku svojih nemalih troškova - kaže izvor "Novosti".

Vesna će se zbog toga pred tužiocem naći i zbog krivičnog dela prevare.

"OPERISALA" I U FEDERACIJI

ISPOSTAVILO se da je Vesna G. uglavnom "operisala" u istočnom delu RS, ali i u Federaciji BiH. Tamo je, između ostalog, zapala za oko kada je na pumpi u Kalesiji napunila rezervoar svog "pola" i, umesto da plati, samo dodala gas i nestala. Prnjavorska policija je bezuspešno pokušavala da je locira na tamošnoj adresi, jer je sem istočnog dela RS i FBiH, vremena provodila i u inostranstvu, gde joj je suprug na privremenom radu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Realista

07.02.2019. 01:29

Sve je ok kad crkva krade od naroda i kad dozvoljava politicarima da prijave svoju imovinu na crkvu... sve je u redu.. ostace im sirijci da im dele priloge.

драгана

07.02.2019. 17:20

@Realista - Otprilike,zaista Vam je dobra procena.Iako,veliki broj Sirijaca su hrišćani, velikim delom i pravoslavni - Antiohijska patrijaršija.

nemanja

08.02.2019. 07:39

@Realista - Pravoslavna vera je slobodna,vi ako zelite ne morate biti deo nje,ali je svakako neumesno da sirite stvari koje ne proverite i koje izgleda dovoljno ne poznajete.