Agencija NASA ponudila je brojne sadržaje koji bi mogli da zabave, ali i edukuju one koji se nalaze u samoizolaciji. Zainteresovanima su ponuđene različite ture, pa mogu da krenu od zamaka i muzeje, i stignu sve do kosmosa.

Među ponuđenim sadržajima našao se i Go for flightt simulator koji je pokrenut još 2018. godine, te od tada omogućava šetnju kroz Armstrong Flight ResearchCenter. Zahvaljujući Google Expaditions korisnici mogu da posete hangar u kojem su parkirane letelice, kontrolnu sobu, te prostor na kojem se letelice pripremaju za letove.

Tu je i Explore inside SOFIA, koji posetiocima omogućava da vide unutrašnjost letelice boing 747SP, koju je NASA modifikovala tako da može da ponese velike teleskope. Tokom ture virtuelni posetioci mogu da vide i kako funkcioniše teleskop, te da kroz njega bace pogled i na zvezde, galaksije, i druge daleke tačke u svemiru.

Za one koji žele da odu sa Zemlje tu je vođena tura kroz TRAPPIST-1 zvezdani sistem, koji je dom za sedam egzoplaneta koje orbitiraju oko zvezde koja je nešto malo veća od Jupitera. Zainteresovani mogu da vide i kako radi teleskop koji je poslužio za otkrivanje ove konstelacije, te potraže odgovor na pitanje jesmo li sami u univerzumu.


Tu je i tura kroz Internacionalnu svemirsku stanicu, a vodi je astronautkinja Sani Vilijams, koja ovo mesto naziva svojom „kućom daleko od kuće.“ Oni koji je budu pratili na ovoj turi moći će da vide kako lebdi u kosmosu, te kako funkcioniše ova svemirska laboratorija.


Ovo je tek delić napora koje NASA ulaže kako bi ljubiteljima kosmičkih pojava ublažila teskobe koje su došle sa izolacijom, a put u nepoznato je prilika za istraživanje onoga o čemu se ranije možda nije puno znalo.