Čudo u manastiru u LJuboviji: Proplakale 3 ikone, hramom se širi prijatan miris, a evo šta kaže sveštenik (FOTO)

Novosti online

04. 04. 2020. u 10:22

Tri ikone sa ikonostasa pustile su miro tokom služenja Svete liturgije kojoj je, u skladu sa zabranama okupljanja, prisustvovalo samo sveštenstvo

Чудо у манастиру у Љубовији: Проплакале 3 иконе, храмом се шири пријатан мирис, а ево шта каже свештеник (ФОТО)

Foto printscreen tv Pink

U hramu Preobraženja Gospodnjeg u LJuboviji desilo se prošle nedelje čudo. Tri ikone sa ikonostasa pustile su miro tokom služenja Svete liturgije kojoj je, u skladu sa zabranama okupljanja, prisustvovalo samo sveštenstvo.

Ikone Gospoda Isusa Hrista, Presvete Bogorodice i Svetog arhangela Mihaila mirotoče već nekoliko dana, na radost tamošnjih vernika.

Sveštenik Anđelko Kovačević, koji služu u ovom hramu, ispričao je šta se dogodilo.

- Negde pred kraj Svete liturgije bacio sam pogled ka ikoni Gospoda Isusa Hrista i tada primetio kako se na dnu ikonostasa nalazi barica ulja. Moja prva pomisao je bila da se izlilo ulje iz kandila, iako fizički ne bi moglo da se prospe baš na to mesto. Na kraju Svete liturgije sam pozvao crkvenjaka i zamolio ga da uzme ubrus i obriše to ulje - rekao je on.

Međutim, on, drugi sveštenik i crkvenjak ubrzo su shvatili da nije u pitanju obično ulje.

- Kada je obrisano, nestalo je i farbe sa ikonostasa. Pomirisao sam ubrus, da vidim šta je u pitanju. A miris je bio prelep. Podsećao je na miro. Onda smo primetili da se ista tečnost pojavila i ispod ikone Presvete Bogorodice, kao i Svetog arhangela Mihaila - rekao je on.
Tri dana kasnije isto se dogodilo prilikom bdenija, a prijatan miris širio se crkvom.

- Na bdenju sam bio sa još troje ljudi koji su pevali. Primetili smo da taj miris dolazi iz freske Svetog Sergija koja se nalazi pored pevnice. Zaista mislim i verujem da nam Gospod u ove teške dane šalje znak da nas nije zaboravio, da misli da nas - poručio je sveštenik.Vest o ovoj pojavi vrlo brzo se proširila među hrišćanima u Srbiji, koju su, kako kažu, u njoj našli utehu u trenucima kada im, zbog zabrane okupljanja, već tri nedelje nije dozvoljeno da prisustvuju liturgiji u hramu.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Sadjitarius

04.04.2020. 11:59

HVALA GOSPODU ISUSU HRISTU,HVALA MAJCI BOŽJOJ I HVALA ARHANGE MIHAJLU što nam šalju znake da su sa nama i da nas čuvaju u ove teške dane!!!

Zora

05.04.2020. 03:45

Molim vas, gde se nalazi ovaj manastir I kako se manastir zove, I broj tel od manastira ako moze, pozdrav Zora

Suncokret

05.04.2020. 10:33

@Zora - Mesto je Ljubovija. Nije manastir, vec hram sv. Preobrazenja Gospodnjeg. Broj telefona mozete naci na sajtu eparhije sabacke, azbukovacko namesnistvo, i imate br svestenika.Svako dobro!

Trebinjac

05.04.2020. 08:45

Sadjitairus, dobro nas čuvaju, isto kao što su nas kroz cijelu istoriju čuvali. Pa gdje, ti i slični, živite i u kojem vijeku.

Hvala Ti Gospode

05.04.2020. 15:22

što nas, decu svoju, čuvaš! Oprosti onima što misle da su potomci majmuna, po nauci Darvinovoj!

Tanjaaa

05.04.2020. 16:57

...Slava im i milost nasi Veliki Cudotvorci...neka nam oproste grehe i smiluju se da predvide bolje sutra...