Zoran na tronu enigmatske elite

V. N.

utorak, 17. 09. 2019. u 01:43

Зоран на трону енигматске елите

Učesnici se takmičili u tri discipline

U Vrnjačkoj Banji od 13. do 15. septembra održani 19. "Susreti enigmata Srbije", najboljima uručena priznanja

APSOLUTNI enigmatski šampion Srbije je Zoran Radisavljević Zoradis. Ovaj Novosađanin je pobedio u sva tri takmičarska "okršaja" naše zagonetaške elite, okupljene u Vrnjačkoj Banji na 19. susretima enigmata Srbije, održanim od 13. do 15. septembra.

Susreti enigmata su već godinama mesto "suočavanja" stvaralaca najboljih ukrštenica, anagrama, osmosmerki, rebusa, skandinavki i ostalih zagonetaka, iz Srbije, ali i gostiju iz regiona. Na ovim susretima bilo ih je više od 50. Osim što razmenjuju iskustva i promovišu najnovija dostignuća i publikacije, oni se tu takmiče u tri discipline (sastavljanje zagonetaka, sastavljanje anagrama i rešavanje zagonetaka), za koje logično važe mnogo stroži kriterijumi, nego za enigmatiku koja se objavljuje u medijima.

Pročitajte još - Ukrštenice u tri dimenzije!

Kompanija "Novosti", kao izdavač najstarijeg i najuglednijeg srpskog enigmatskog lista "Novosti Enigma", tradicionalno je jedan od darodavaca nagrada najuspešnijim takmičarima. Član žirija, koji je ocenjivao "učinak" enigmata, ove godine bio je Nebojša Vučinić, odgovorni urednik "Enigme". Najbolji radovi sa ovih Susreta biće objavljeni u "Enigmi".

Srpske enigmate su se tradicionalno družile i sa stanovnicima i gostima grada domaćina Susreta, pa je održan i pab-kviz u kafiću "Kvin", gde je među osam prijavljenih ekipa bila najbolja ona s imenom "Ptice stanarice".Zoran Radisavljević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije