PRIJEM U BIJELOM POLjU: Vera najbolja nastavnica u bivšoj Jugoslaviji

M. SEKULOVIĆ

20. 07. 2019. u 19:41

ПРИЈЕМ У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Вера најбоља наставница у бившој Југославији

Vera Joksimović i Petar Smilović / Foto SO u Bijelom Polju

Bijelopoljci organizovali prijem za Veru Joksimović iz OŠ "Risto Ratković", koja je ponela titulu najboljeg nastavnika: Ispunila 15 od ukupno 27 zadatih kriterijuma. Opštinska priznanja i za dobitnike diplome "Luča"

BJELOPOLjCI se ponose mladim sugrađanima, najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i odaju priznanje Veri Joskimović, nastavnici ruskog jezika u OŠ "Risto Ratković", koja je proglašena za najboljeg nastavnika na području bivše Jugoslavije.

Odluka o dodeli priznanja je doneta tokom konferencije Asocijacije najboljih nastavnika nekadašnje SFRJ koja je održana u Budvi, pa je predsednik Opštine u Bijelom Polju Petar Smolović priredio svečani prijem i Veri Joksimović uručio Zahvalnicu lokalne samouprave koju je, dosadašnjim radom i postignutim rezultatima, afirmisala na međunarodnom planu.


PROČITAJTE JOŠ:
POŽAR KOD BIJELOG POLjA: Plinska boca zapalila kuću

- Ponosna sam na ovo priznanje - kaže Vera Joksimović, koja je za laskavo priznanje svojih kolega morala da ispuni 15 od ukupno 27 kriterijuma. - Neki od uslova su da ste autor ili koautor naučnih radova, kao i da ste dali doprinos obrazovanju na internacionalnom nivou.

Ona je, inače, dobitnik i državne nagrade "Oktoih", a sa svojim učenicima je dosad zaslužila više od 60 priznanja na državnom i međunarodnom nivou, među kojima je svakako najsjajnije zlato na Olimpijadi znanja.

Svečanost u Bijelom Polju je bila i prilika da predsednik Opštine Petar Smolović ugosti i sugrađane koji su dobitnici diplome "Luča" i osvajači nagrada na opštinskim, državnim i međunarodnim takmičenjima.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije