SRBIJO POMOZI DANIJELI: Operacija u nemačkoj klinici jedina šansa za život

B. Ca.

29. 01. 2018. u 10:16

Danijela Lukić Nikolić (40) iz Beograda boluje od raka limfnih žlezda i čeka operaciju od koje joj sada zavisi sve. Za transplantaciju matičnih ćelija potrebno, za porodicu nedostižnih, 120.000 evra

СРБИЈО ПОМОЗИ ДАНИЈЕЛИ: Операција у немачкој клиници једина шанса за живот

Danijela Lukić Nikolić

JEDINA šansa za život Beograđanke Danijele Lukić Nikolić (40) je transplantacija matičnih ćelija! Ova profesorka hemije u Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Batajnici i mama predivne osmogodišnje Lene bori se sa opakom bolešću - Non-Hočkinovim limfomom. Od ovog malignog oboljenja limfnih žlezda leči se od 2016. godine, a sada se sprema za najvažniju bitku, izuzetno komplikovan zahvat u nemačkoj klinici.

Ubrzo posle simptoma koji su se pojavili pre oko godinu i po, osećaj slabosti i iscrpljenosti, brzo umaranje, ubrzan puls, loša krvna slika, bolovi u stomaku... naši lekari su konstatovali da boluje od raka. Lečenje je započeto u Srbiji, ali pošto je tumor bio progresivan, hitno je nastavljeno u bolnici "Maltezer St. Franziskus" u Flensburgu.

SMS ILI UPLATA NA RAČUN SVI koji žele i mogu da pomognu Danijeli da dobije životnu bitku, donacije mogu da upute ili slanjem SMS poruke 412 na broj 3030, ali i uplatom na dinarski ili devizni račun.
Brojevi računa su:
Dinarski: 160-486155-06
Devizni: 00-540-0002361.5
IBAN broj: RS 35160005400002361562

- Lečenje je do sada bilo izuzetno teško i iscrpljujuće i tokom pola godine koje je provela u nemačkoj klinici, Danijela je imala osam ciklusa hemioterapije i deset zračenja - kaže njen suprug Goran Nikolić. - Sve to vreme bio sam uz nju, a Lenu smo viđali samo preko "skajpa". Izuzetno težak period je prošao, Danijela je počela da se oseća bolje, rezultati su to potvrdili i maja prošle godine vratila se u Beograd i nastavila sa svojim životom kao izlečena. Nažalost, na trećoj kontroli, u oktobru, utvrđeno je da postoji tumor i da se bolest vratila.

Od tada je Danijela ponovo u Flensburgu na lečenju i sada se, posle niza komplikacija, lekari bore da njen organizam pripreme za transplantaciju matičnih ćelija.

- Za prethodni set lečenja u Nemačkoj, koji je koštao više od 80.000 evra, uz pozajmice i sve moguće kombinacije, iscrpli smo sve finansijske mogućnosti - priča Goran. - Za zahvat koji bi trebalo što pre da se obavi, potrebno je oko 120.000 evra. Pošto je ta suma za nas nedostižna, obratili smo se za pomoć fondaciji "Budi human - Aleksandar Šapić".

Kako naš sagovornik kaže, do sada je od donacija sakupljeno oko 30.000 evra i on je ubeđen da će na vreme i ostali novac stići na račun.

- Danijelu je opaka bolest osudila na bolnicu, a nas da se borimo zajedno sa njom i sve izdržimo, i još nam je jedino nada ostala - kaže Goran. - Nada da će pronaći spas u Nemačkoj i da će nam dobri ljudi na vreme pomoći.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Sapcanka u Bgd

29.01.2018. 14:54

Citala sam o slucaju i cula od rodjaka i uplatila i na racun i animirala prijatelje da salju sms. Molim da se ponovo ukljucimo u akciju spasa za mladu profesorku rodom iz Sapca.