Podrška stručnjaka na dohvatu ruke: Saveti privrednicima o rizicima, digitalizaciji, olakšicama...

A. B. - D. I. K.

30. 10. 2019. u 17:31

Konferencija "Poslovni skok" u svim regionima Srbije: Preduzećima besplatno savetovanje za unapređenje poslovanja. Razgovara se o zaštiti od tržišnih rizika, dostupnim izvorima finansiranja, digitalizaciji...

Подршка стручњака на дохвату руке: Савети привредницима о ризицима, дигитализацији, олакшицама...

SVAKA kompanija u Srbiji, zahvaljujući projektu "Poslovni skok", ima mogućnost da se u svojoj regionalnoj komori, bez troškova kotizacije, sretne sa renomiranim stručnjacima i dobije najrelevantnije informacije za unapređenje poslovanja. Eksperti u ključnim oblastima poslovanja, u regionima Srbije u interaktivnoj diskusiji sa privrednicima, informišu i savetuju o ključnim pitanjima u oblastima finansija, poreza, izvora finansiranja, logistike, upravljanja ljudskim resursima, pravnih pitanja, digitalizacije i investiranja, radi unapređenja poslovanja i jačanja konkurentnosti.

"Poslovni skok" je projekat u organizaciji Privredne komore Srbije i "Omega konsalting tima". Predstavlja platformu za razmenu znanja kreiranu za podršku poboljšanja poslovne klime u Srbiji. Učesnicima se pruža mogućnost za razmenu znanja i kontakata kroz interaktivnu diskusiju sa stručnim predavačima iz ključnih oblasti poslovanja.


PROČITAJTE JOŠ:
Malima svet nadohvat ruke

Cilj je doprinos kreiranju optimalnih rešenja za poslovne procese. Na taj način privrednicima se pruža osnova za rast, razvoj i izvesnost budućeg poslovanja, kroz isplative investicije i primenjive inovacije, unapređenje konkurentnosti, jačanje domaće tržišne pozicije i potencijala za poslovanje u međunarodnom okruženju.

"Poslovni skok" organizuje se jednom mesečno po regionima u privrednim komorama i svaka kompanija u Srbiji ima mogućnost da se bez troškova kotizacije u svojoj regionalnoj komori sretne sa renomiranim stručnjacima iz ključnih oblasti poslovanja i dobije stručne informacije koje će pomoći unapređenju poslovanja i jačanju konkurentnosti.

DETALjNIJE NA SAJTU Sve teme o kojima se razgovara predstavljaju poslovnu svakodnevicu, te su smernice za unapređenje poslovanja od velikog značaja za sve privrednike. Detaljne informacije o održanim i planiranim konferencijama možete preuzeti na www.poslovniskok.rs

- Na konferencijama razgovaramo o načinima zaštite od tržišnih rizika, dostupnim izvorima finansiranja, digitalizaciji, korišćenju poreskih olakšica, proceni isplativosti investicija, prostoru za uštede i svemu onome što privrednicima predstavlja izazov u poslovanju - kaže Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, analitiku, usluge, servise i pakete proizvoda PKS.

Menadžer projekta Svetlana Okanović ističe da je, polazeći od stava da nije samo Beograd Srbija, pokrenuta mesečna konferencija "Poslovni skok", sa željom da privrednicima u čitavoj Srbiji pruži mogućnost da se u svom gradu sretnu sa renomiranim stručnjacima iz ključnih oblasti poslovanja i direktno dobiju informacije i stručne savete koje im mogu pomoći da unaprede poslovanje i ojačaju konkurentnost.

- Teme koje se obrađuju su od značaja za svaku kompaniju koja želi da posluje pametnije, a ne napornije - kaže Svetlana Okanović.


VELIKI INTERES PRIVREDNIKA

"Poslovni skok", koji je do sada posetio komore Rasinskog, Kolubarskog, Mačvanskog, Severnobačkog i Zlatiborskog okruga, potvrđuje da je interesovanje privrede izuzetno. Privrednici Rasinskog okruga, čija vrednost robne razmene sa inostranstvom u 2018. premašuje 451 milion evra, najviše su bili zainteresovani za informacije o uštedama kroz unapređenje logističkih procesa, dok se u komorama Kolubarskog i Mačvanskog okruga, u kojima je radno aktivno više od 102.000 ljudi, razgovaralo o efikasnim ugovorima i zaštiti od rizika u poslovanju.

Privreda Severnobačkog okruga, u kojoj posluje više od 4.400 aktivnih privrednih društava, u Subotici je prevashodno bila zainteresovana za efikasno informisanje o poslovnim partnerima kroz uslugu "PKS partner", korišćenje softverskih rešenja za efikasno poslovanje i mogućnostima za efikasno investiranje. U RPK Zlatiborskog okruga, čija je privreda u 2018. godini ostvarila suficit u robnoj razmeni od 170 miliona evra, najviše se diskutovalo o koristima od digitalizacije poslovanja, kako za uspeh poslovanja u zemlji, tako i u inostranstvu. Sve teme o kojima se govorilo predstavljaju poslovnu svakodnevicu, tako da su na konferencijama date visokokvalitetne smernice za unapređenje poslovanja malih i srednjih preduzeća, ali i početnika u biznisu.

Mihailo Vesović, direktor

- Razmena konstruktivnih ideja uvek podstiče na razmišljanje i iniciranajbolja razvojna rešenja i uspešno funkcionisanje firmi. Ovakvi događaji su odlična prilika da se učesnici što više uključuju u diskusije, jer na taj način mogu dobiti kvalitetne smernice za unapređenje svakodnevnog poslovanja. "Bosis" je kao srednje preduzeće, upravo koristeći sve predstavljene alate i metode, otišao korak ispred u svim pomenutim oblastima poslovanja - kaže Bogoljub Pantelić, vlasnik i direktor firme "Bosis" Valjevo.

Jedan od eksperata, Đorđe Živanović, regionalni direktor kompanije COFACE Srbija, pozitivno ocenjuje posećenost konferencija "Poslovni skok", kao i aktivno učešće privrednika iz različitih industrija u otvorenim diskusijama o savremenim uslovima poslovanja.

- Na našem panelu su predstavljeni servisi i alati za zaštitu od poslovnih rizika, a diskusija sa privrednicima najbolje govori o tome koliko smo svi svesni uticaja unutrašnjeg i globalnog tržišta na svakodnevno poslovanje - dodaje Živanović.

Petar Nikolić, zamenik koordinatora projekta EBRD GEFF, ističe da su profesionalno predstavljene aktuelne teme zaintrigirale privrednike, koji su tokom prezentacija diskutovali i postavljali pitanja. Prema njegovim rečima, ovakve vrste konferencija su odličan način da se pomogne privrednicima u svakodnevnoj tržišnoj utakmici. Uz to, imali su priliku da značajnim privrednicima iz subotičkog regiona predstave Projekat za zeleno finansiranje (GEFF) Evropske banke za obnovu i razvoj.

Do kraja 2019, konferencije "Poslovni skok" biće održane u Kragujevcu, 27. novembra, i Sremskoj Mitrovici, 11. decembra.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije