Komentar: Srbija se prisluškivati MORA - glavni deo Sarajevskih špijunskih zapisa

Srđan Mišljenović

subota, 04. 07. 2020. u 12:02

Коментар: Србија се прислушкивати МОРА - главни део Сарајевских шпијунских записа

Srđan Mišljenović

Ovo štivo je od samog izlaska iz štamparije bošnjačke političko-agenturne kuhinje postalo temelj u radu Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH
Srbija se prisluškivati mora, ili još bolje, "Srbiji se nauditi mora" glavni su delovi "Sarajevskih špijunskih zapisa". Ovo štivo je od samog izlaska iz štamparije bošnjačke političko-agenturne kuhinje postalo temelj u radu Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH. Ona ih se slepo drži i ne odstupa ni milimetar od dela stvorenih još dok je otac nacije Alija Izetbegović bio živ.

Na njenom čelu je već pet, a uskoro još pet godina bivši Alijin telohranitelj Osman Mehmedagić, inači zvani agent 008, serviraju se već godinama laži i podvale o omraženom komšiji - Srbiji! Od prisluškivanja zvaničnika Srbije i velike afere "Ušće", pa do "spavanja" za vreme organizovanog pokušaja ubistva Aleksandra Vučića u Potočarima ili do poslednjih podvala Zapadu da je Srbija postala poligon Rusije za obuku obaveštajaca, jasno se vidi u kom smeru duva vetar sa Miljacke.

Dok Srbija gradi evropski put i bori se svim silama za Kosovo, komšiluk sa Baščaršije, uporno, onako jalijaški, i dalje podvaljuje laži. OBA je formirana 2004. i odmah nakon osnivanja u nju je prebačen sav ratni obaveštajni kadar Armije BiH, a koji je bio zaposlen u AID, koji je poznat kao muslimanska ratna tajna služba. Njen glavni neprijatelj je Beograd, tako je zapisano po osnivanju i ostalo je do dana današnjeg.

Iako Srbi i Hrvati na papiru čine komponente u OBA to u praksi znači dve-tri foteljice i tačka. Naravno, za sve se prvo pita direktor Osmica, odnosno čovek sa američkom diplomom iz Sarajeva, a aminuje Bakir Izetbegović. Ali ima i nešto što nikako ne sme da se zaboravi. Sve nakaradne bezbednosne službe na nivou BiH, pa tako i OBA, imaju jednog šefa sa Zapada koji se nalazi u Britaniji. Ime mu počinje sa MI, a završava sa šest.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije