OVO je samo još jedan dokaz da Priština koristi sva moguća sredstva za manipulisanje. Ne samo da barataju "naduvanim" brojkama o broju zemalja koje priznaju nelegalno proglašenu nezavisnost Kosova, nego sad izmišljaju i nova priznavanja. Ne čudi me ni što je lažna vest potekla od Vljore Čitaku, koja koristi svaku sednicu Saveta bezbednosti UN o Kosovu da iznese laži o Srbiji i Srbima.

Pročitajte još:Hvala Jamajci u svakom slučaju”: Patetičan gest Pacolija posle hladnog tuša


To je za "Novosti" poručio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, nakon što je šefica diplomatije Jamajke Kamina Džonson Smit demantovala da je ova zemlja priznala Kosovo.

Dačić ukazuje da je evidentno da se vrši veliki pritisak na Jamajku da promeni svoj stav, i to prekoameričkog kongresmena Eliota Engela, inače velikog pokrovitelja kosovske nezavisnosti:

- Sve to potvrđuje koliko su neprincipijelni zahtevi da Srbija prestane sa kampanjom za povlačenje priznanja Kosova, dok oni treba da nastave sa kampanjom za priznavanje - kaže Dačić.

Vest o navodnom priznavanju Kosova od strane Jamajke na svom Tviter nalogu objavio je predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači, ali je ubrzo stigao "hladan tuš":

- Do danas, Jamajka nije priznala Kosovo kao nezavisnu državu - napisala je Džonson Smit na svom Tviter profilu, retvitujući Tačijev tvit.

Naknadno je Tači objasnio da je potvrdu o promeni stava Jamajke dobio od predstavnice Prištine u UN Vljore Čitaku, koja je, inače, "njegov kadar".