Srpska lista reagovala je i osudila čestike koje je Sergej Trifunović uputio Aljbinu Kurtiju nakon što je izabran za premijera tzv. Kosova.

 - Sramno je ponašanje kvazi opozicije iz Beograda koja nije opozicija politici Vlade Srbije već opozicija sopstvenoj državi i Srbima na Kosovu i Metohiji.


Ovo se između ostalog navodi u saopštenju Srpske liste koja je reagovala na potez glumca Sergeja Trifunovića. Naime, Srpska lista ističe da je "Sergej Trufinović bez trunke stida, srama i odgovornosti čestitao Aljbinu Kurtiju na odluci da tuži Srbiju, krene sa uspostavljanjem Velike Albanije, ignoriše srpske žrtve i nestale na Kosovu, te u nameri da protivpravno otme Trepču i sever Kosova i Metohije."


Pročitajte još: Sergej Trifunović ČESTITAO KURTIJU izbor za premijera, dok lider Samoopredeljenja najavljuje tužbu protiv Srbije za genocid a ministar mu je UBICA SRPSKIH VOJNIKA (FOTO)


- Pitamo se da li se čestitke odnose i na nameru Kurtija da tera Srbe u tzv. Vojsku Kosova i nameru da Srbima uskrati prava koje garantuju postojeći propisi, mada se i sada ne koriste - ističu iz Srpske liste i dodaju da je ovakav "diletantizam nekog ko sebe naziva političarem ispod svakog nivoa zdravog razuma, ali i da jasno pokazuje na koji bi način Sergej Trifunović vodio Srbiju na radost naših neprijatelja, što ipak zahvaljujući svesti našeg naroda neće nikada biti moguće."