Stav Srpske liste je da ne podržimo konstituisanje buduće Vlade u Prištini, izjavio je predsednik Srpske liste Goran Rakić dodajući da oni boriti za interese srpskog naroda u Supštini.

To znači da mi ne želimo da budemo kočničari. Mi želimo da se borimo za interese srpskog naroda”, kazao je Rakić.

Dodao je da kako se boriti u Skupštini u Prištini, znaju najbolje poslanici Srpske liste kada na svaki njihov predlog za boji život Srba naiđu na neodobravanje.

To poverenje ne postoji, ali spremni smo da učestvujemo u tim institucijama, naši poslanici će se boriti, konsultovaće Beograd i uvek će biti uz svoj narod”, naveo je.

Rakić kaže da su na današnjem sastanku dogovorili da kao i do sada nastupaju složno, jedinstveno i da nikada neće donositi jednostrane odluke bez konsultacije sa njihovom državom - Srbijom.

Kada je u pitanju interes srpskog naroda, uvek ćemo biti ovde u Beogradu, ovo je naš glavni grad i uvek ćemo konsultovati i direktora Kancelarije, premijerku i predsednika Vučića”, rekao je.

Dodao je da su naišli na razumevanje u Beogradu da glavni grad Srbije nikada neće donositi samostalno odluke, koje se tiču njih koji žive na KiM.

Govoreći o investicionom planu Srbija 2020 - 2025 kazao je da se sada oseća boljitak i sigurnost, sigurnost jer imamo državu Srbiju uz njih.

Isto tako videće se razlika i 2025. godine i sve je to nama veoma bitno i važno jer živimo dole sa našim porodicama", kazao je Rakić.