NAKON kritika dela opozicije zbog izjave da je razočaran njihovom odlukom o bojkotu, američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri se našao na meti žestokih kritika lidera Stranke slobode i pravde i jednog od prvaka Saveza za Srbiju Dragana Đilasa.

Naime, Đilas je u otvorenom pismu napao Godfrija zbog pristanka da gostuje u emisiji "Tvit hit" na televiziji Pink, optužujuću američkog diplomatu da je time pokazao da se "u borbi za osnovne demokratske vrednosti u Srbiji nalazi na strani vlasti".

- Sumnjali su mnogi u to i do sada na osnovu vaših izjava, zbog osuda opozicije i glorifikovanja Aleksandra Vučića i Ane Brnabić. Posle ovoga, razloga za sumnju više nema - naveo je Đilas.

Predsednik SSP i jedan od lidera Saveza za Srbiju u pismu američkom ambasadoru ponavlja optužbe da je TV Pink "učestvovala u ubistvu Olivera Ivanovića", kao i da propagira nasilje, širi mržnju i urušava demokratske vrednosti. Za Đilasa gostovanje Godfrija pokazuje da je američkom ambasadoru "bitno jedino to da Srbija prizna Kosovo i da kompanijama koje dolaze iz SAD da poslove vredne milijardu evra bez tendera".


PROČITAJTE JOŠ:
Đurić: Deo opozicije neće na izbore, jer ih čeka "kazna" građana

Zato, kaže Đilas, američki ambasador sve toleriše predsedniku Srbije i "obasipa ga rečima pohvale i divljenja", a opozicija će pobedu, kako navodi, morati da osvoji sama.