Потпредседник Српске напредне странке Марко Ђурић оценио је данас да лидери дела опозиције не желе да изађу на предстојеће изборе у Србији зато што стрепе од "казне" грађана за одсуство кредибилитета, политике и визије за будућност Србије.


Поједини опозициони лидери немају проблем са формом, они имају проблем са суштином, па измишљају да им смета форма. Они имају проблем што цела Србија зна какав је њихов политички кредибилитет и какав је досије њихових досадашњих активности. Мени можете да кажете да смешно трчим или аплаудирам, али не можете да ми кажете да се нисам борио за наш народ на КиМ, нити мозете да ми казете да имам 619 милиона евра на рачуну из јавних средстава, као што то има Драган Ђилас”, рекао је Ђурић за Радио Београд.


Према Ђурићевим речима, нико не може да каже да садашња власт и председник Александар Вучић немају политику о Косову и Метохији или о заштити државних и националних интереса или о обнови српске економије.


Уместо да гледају како да се сами помере и дају шансу неким млађим и новим људима на опозиционој политичкој сцени, они се по сваку цену држе за фотеље као да им живот од тога зависи. Као што некад нису желели да сиђу са власти, тако данас неће да сиђу са руководећих позиција у опозиционим странкама и на тај начин делегитимишу деловање саме опозиције”, казао је Ђурић.


Према његовим речима, опозицији се у свему изашло у сусрет и испуњено је све што су тражили када је реч о изборним условима.


Они ипак неће да изађу на изборе, а разлог је што знају да их чека казна од стране грађана за одсуство кредибилитета, политике и визије за будућност Србије”, рекао је Ђурић.


Прочитајте још: Ђурић:Бојкот избора политичка капитулација пред одговорношћу


Он је истакао и да је веома значајно то што је председник СНС Александар Вучић најавио да ће се странка, након осам година рада, освежити и оснажити новом енергијом и новим лицима, што ће се манифестовати кроз чињеницу да ће на страначкој листи највећим делом бити нови људи.