Vulin: Samo stabilna Srbija može da sačuva Srbe

Tanjug

13. 01. 2020. u 23:39

Вулин: Само стабилна Србија може да сачува Србе

Foto Tanjug

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije svima koji praznuju pravoslavnu Novu godinu, želi mir, sreću i zdravlje
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije svima koji praznuju pravoslavnu Novu godinu, želi mir, sreću i zdravlje, želi da budu ponosni na svoj narod, da čuvaju svoje običaje i tradiciju, da misle na Srbe u Crnoj Gori, na Kosovu i Metohiji, u Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, na Srbe gde god da žive.


Posebno da misle na Srbe u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji gde se toliko uporno, toliko tvrdoglavo i verujem uspešno bore za svoje pravo da budu Srbi, bore za svoje pravo da veruju, da budu u svojim crkvama i da slave onako kako su slavili i njihovi preci, istakao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.


Vulin je večeras, sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, prisustvovao konstrukcionim ispitivanjima modernizovanog borbenog vozila pešadije BVP M-80A i gađanju u noćnim uslovima u Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme „Nikinci“.


PROČITAJTE JOŠ: Ministar Vulin: Svi koji su branili Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine zaslužuju podjednaku pažnju i poštovanje (FOTO)


Prema njegovim rečima, samo jedinstveni i složni moći ćemo da sačuvamo svoj narod, svoju religiju, svoja uverenja gde god da živimo, a samo snažna i stabilna Republika Srbija biće u stanju da sačuva Srbe i zaštiti Srbe, bez obzira gde žive.


"Svima onima koji večeras slave pravoslavnu Novu godinu, želim srećnu i uspešnu Novu godinu, da je provedu sa onima koje vole, da čuvaju svoju decu i da čuvaju svoju istoriju i tradiciju", poručio je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije