Dragan Marković Palma: Jagodinski turisti pune budžet Katerinija (FOTO)

Novosti Online / V.N.

29. 11. 2019. u 14:54

 Драган Марковић Палма: Јагодински туристи пуне буџет Kатеринија (ФОТО)

Foto: Z. Gligorijević

Grčka delegacija u poseti Jagodini
Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je delegaciju Grčke i razgovarao o turističkoj saradnji.


- Od 86 miliona evra budžeta opštine Katerini, 60 odsto dolazi od turizma. Zato je za nas veoma važno da svi turisti koji dolaze iz Srbije i Jagodine, isključivo zbog rada predsednika Skupštine grada Dragana Markovića Palme, nastave da dolaze, da pomažu našu opštinu. Budite sigurni da će nova vlada Katerinija imat u vidu da uradi sve kako bi srpski turisti imali što bolji godišnji odmor – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Katerinija u Grčkoj Konstandinos Koukodimos i dodao da će naredne godine turiste dočekati čistije more, asfaltirani parkinzi i osvetljeno šetalište.


Marković je podsetio da su poslednjih 15 godina srednjoškolci o trošku opštine Jagodina letovali u Paraliji i dodao da će od naredne godine i svršeni osnovci letovati u Grčkoj.


- Pošto je reč o maloletnoj deci, sa njimaće moći da pođe po jedan roditelj. Na taj način će 1.300 roditelja besplatno neplanirano letovati – ocenio je Marković i pozvao sve gardonačelnike borda Grčke, među kojima je i Koukodimos, da dođu u Srbiju kako bi videli šta oni uvoze i šta je to što Srbija može da im ponudi.Foto: Z. Gligorijević


Pročitajte još: Palma: Srbija i Grčka nekim zemljama trebaju samo kada treba da reše svoj problem


Kako je u delegaciji bio i vlasnik lanaca supermarketa u oblasti Pieria Konstantinos Pitsia, Marković je predložio da se srpska roba nađe na rafovima njegovih marketa.


Grčka delegacija danas je obišla nekoliko jagodinskih fabrika i turistički kompleks.


Foto: Z. Gligorijević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije