Ljimaj: Prešli smo cenzus, glasovi iz Srbije neregularni

Tanjug

23. 10. 2019. u 20:51

Љимај: Прешли смо цензус, гласови из Србије нерегуларни

Foto Tanjug / AP

Lider Socijaldemokratske inicijative NISMA Fatmir Ljimaj rekao je danas da je koalicija koju predvodi, Inicijativa-AKR-PD, osvojila je 5,5 odsto glasova na vanrednim izborima na tzv. Kosovu i prešla cenzus za ulaz u skupštinu
Lider Socijaldemokratske inicijative NISMA Fatmir Ljimaj rekao je danas da je koalicija koju predvodi, Inicijativa-AKR-PD, osvojila je 5,5 odsto glasova na vanrednim izborima na tzv. Kosovu i prešla cenzus za ulaz u skupštinu.

On je na konferenciji za novinare u Prištini rekao da će, posle prebrojavanja redovnih glasačkih listića, ta koalicija ući u Skupštinu Kosova.

Limaj je pozvao Centralnu izbornu komisiju (CIK) da hitno zaustavi prebrojavanje glasova iz Srbije, jer je to, kako tvrdi, "neregularno" i "u suprotnosti sa zakonom", prenosi Kosovo onlajn, pozivajući se na prištinsku Kohu.

Prema preliminarnim rezultatima koju je objavio CIK, nakon redovnog prebrojavanja glasova, Inicijativa-AKR-PD imala je 4,96 odsto osvojenih glasova.

PROČITAJTE JOŠ - KAO VARIOLA VERA: Prištinski CIK u kombinezonima i sa maskama broji glasove iz centralne Srbije

S glasovima iz dijaspore, ta koalicija je dostigla 4,99 odsto, što je ipak ispod praga od pet odsto.

CIK je tada odlučii da ponovo broji glasove sa više od 830 biračkih mesta.

Inicijativa-AKR-PD tvrdi da je ponovno brojanje pokazalo da je došlo do zloupotrebe prilikom redovnog prebrojavanja i da je dostigla 5,5 odsto osvojenih glasova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Zigula37

24.10.2019. 00:28

Xaxaxaxa Rada Trajkovic potvrdila da je sad u redu brojanje .Ni kad kradu ne znaju da racunaju pa dva puta namestaju.