Vučić: Kompromisno rešenje; Grenel: Obe strane da sarađuju (VIDEO)

Tanjug/ D. R. Đ.

10. 10. 2019. u 14:26

Вучић: Компромисно решење; Гренел: Обе стране да сарађују (ВИДЕО)

Foto Ž. Knežević

Specijalni izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel i predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastali su se u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu

Kompromisno rešenje za Kosovo može biti postignuto samo uvažavanjem legitimnih interesa Srbije rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić specijalnom izaslaniku američkog predsednika Ričardu Grenelu.

Trampov izaslanik za dijalog Beograda i Prištine je tokom sastanka, održanog u četvrtak, sa predsednikom Vučićemi poručio da će obe strane morati blisko i brzo da sarađuju.

"Cilj je da naše partnere u Srbiji i na Kosovu i Metohiji dovedemo do sveobuhvatnog rešenja kako bi se razrešile tačke sukoba u regionu. Obe strane će morati blisko i brzo da sarađuju, gledajući u budućnost", istakao je specijalni izaslanik Grenel, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

PROČITAJTE JOŠ: GRENEL DOPUTOVAO U BEOGRAD: Sa aerodroma poslao jasnu poruku

Vučić je Grenela sa kojim se sastao u Beogradu, upoznao sa pozicijom Srbije u vezi sa dijalogom i položajem Srba na Kosovu i Metohiji,

Predsednik Vučić naglasio je opredeljenost Srbije za rešavanje odnosa Beograda i Prištine putem dijaloga.

„Kompromisno rešenje u interesu stabilnosti i budućnosti celog regiona može biti postignuto uvažavanjem legitimnih interesa Srbije“, istakao je Vučić.

Grenel je preneo da je snažno uverenje Trampove administracije da ekonomski razvoj, kreiranje novih radnih mesta i povećanje prilika u oblasti trgovine predstavljaju ključni deo za obezbeđivanje trajnog mira.

Tokom boravka u Beogradu, specijalni izaslanik Grenel sastao se i sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić i predsednikom Privredne komore Markom Čadežom.

Grenel je u četvrtak jutro doputovao u Beograd, iz Prištine, a Ambasada SAD je na svom tviter nalogu, uz fotografiju dočeka američkog diplomate na beogradskom aerodromu, postavila Grenelovu poruku:

- Građani Srbije i Kosova žele mir, ekonomski razvoj, radna mesta, i bolji život za svoju decu.

Po dolasku u Beograd, Grenel se sastao sa predsednikom Privredne komore Markom Čadežom.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (50)

Braco

10.10.2019. 15:45

SVE SE BOJIM DA NIJE DONEO NISTA DOBRO. AMERI CE TI OBECATI SVILU I KADIFU A NA KRAJU CE TE ZA..BATI BAS KAO STO SU ZA..ALI KURDE.

Zeljko85

10.10.2019. 15:50

Drago mi je što nastavljamo dobru saradnju sa SAD, nevezano ko je na poziciji izaslanika predsednika Amerike.

Zeljko85

10.10.2019. 15:51

Vidi se koliko se Vučić trudi svakodnevno vodeći važne razgovore sa stranim državnicima u cilju rešavanja kosovskog čvora.

Tresimesi1

10.10.2019. 15:57

Izuzetno važan susret zbog kojeg na budućnost može da se gleda isključivo ako su sve strane zadovoljne dobijenim i ispunjenim obećanjima.Ukoliko toga nema sve je uzaludno.

Milaneobjavikomentare

10.10.2019. 16:04

A u kom svojstvu je primljen? Da li on zastupa zvaničnu politiku SAD ili Tramp ovu neku politiku i koja je to politika uopšte? Kad to razjasnimo možemo i da komentaeisemo. Za sada je u pitanju čudan sastanak.

Ana

10.10.2019. 16:10

Prioritet je da se dijalog nastavi i da se dodje do kompromisnog resenja,ali pod uslovom da takse budu ukinute.

Branko

10.10.2019. 16:17

Grenel mora odmah u startu da pokaže svoj autoritet tako što će prisiliti Prištinu da ukine takse.

Katja

10.10.2019. 16:33

Dva naroda bi rebali da saradjuju zarad mira, ali stvari ne idu u dobrom pravcu zbog kriminalne prištinske vlasti

Дуле

10.10.2019. 16:57

И један и други причају у кодовима како их нико не би разумео

cica

10.10.2019. 17:26

Americka pomoc ce dosta znaciti Srbiji po pitanju resenja problema oko razgovora Beograda i Pristine.

Teodora

10.10.2019. 18:01

Nadam se da ćemo uspeti da dođemo do rešenja prihvatljivog za obe stane.Mislim da će novi specijalni izaslanik Ričard Grenel Trampov čovek uspeti da uvaži interese Srbije. Iskreno rečeno građani Srbije se nadaju da Ričard Grenel biti korektan kada se detaljno upozna sa svim problemima koje čine Albanci, biti više naklonjeniji našoj nego Albanskoj strani.

Daliborka

10.10.2019. 19:48

Dijalog Beograda i Prištine je neophodno kako bi se postigao kompromis, ali povlačenje taksi je je prvo što se mora učiniti.

Sunce

11.10.2019. 09:33

Kompromis je kljuc resenja, bitno je da i druga strana spremna na razgovore, pregovore i dogovore.

Mile

14.10.2019. 06:38

Ahahha laze u oci nas gleda i laze,koji mir sa Kosovom,daj toi lepo mexiku texas pa cemo onda razgpvarati o losovu