Kompromisno rešenje za Kosovo može biti postignuto samo uvažavanjem legitimnih interesa Srbije rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić specijalnom izaslaniku američkog predsednika Ričardu Grenelu.

Trampov izaslanik za dijalog Beograda i Prištine je tokom sastanka, održanog u četvrtak, sa predsednikom Vučićemi poručio da će obe strane morati blisko i brzo da sarađuju.

"Cilj je da naše partnere u Srbiji i na Kosovu i Metohiji dovedemo do sveobuhvatnog rešenja kako bi se razrešile tačke sukoba u regionu. Obe strane će morati blisko i brzo da sarađuju, gledajući u budućnost", istakao je specijalni izaslanik Grenel, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

PROČITAJTE JOŠ: GRENEL DOPUTOVAO U BEOGRAD: Sa aerodroma poslao jasnu poruku

Vučić je Grenela sa kojim se sastao u Beogradu, upoznao sa pozicijom Srbije u vezi sa dijalogom i položajem Srba na Kosovu i Metohiji,

Predsednik Vučić naglasio je opredeljenost Srbije za rešavanje odnosa Beograda i Prištine putem dijaloga.

Kompromisno rešenje u interesu stabilnosti i budućnosti celog regiona može biti postignuto uvažavanjem legitimnih interesa Srbije“, istakao je Vučić.

Grenel je preneo da je snažno uverenje Trampove administracije da ekonomski razvoj, kreiranje novih radnih mesta i povećanje prilika u oblasti trgovine predstavljaju ključni deo za obezbeđivanje trajnog mira.

Tokom boravka u Beogradu, specijalni izaslanik Grenel sastao se i sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić i predsednikom Privredne komore Markom Čadežom.

Grenel je u četvrtak jutro doputovao u Beograd, iz Prištine, a Ambasada SAD je na svom tviter nalogu, uz fotografiju dočeka američkog diplomate na beogradskom aerodromu, postavila Grenelovu poruku:

- Građani Srbije i Kosova žele mir, ekonomski razvoj, radna mesta, i bolji život za svoju decu.

Po dolasku u Beograd, Grenel se sastao sa predsednikom Privredne komore Markom Čadežom.